fbpx

Прикарпатець Віталій Калініченко пропустить перший виступ Олімпіади-2022

Спорт 16:13, 04.02, 2022

Стрибун з трампліна Віталій Калініченко пропустить старт Олімпійських ігор у Пекіні.

Прикарпатець Калініченко був одним із трьох українців, які відібралися на Олімпіаду-2022. Він разом із Євгеном Марусяком та Антоном Корчуком мали розпочати змагання у суботу, 5 лютого, з кваліфікації у стрибках із трампліна.

Проте у стартовому листі кваліфікації ім’я Калініченка нема. Антон Корчук та Євген Марусяк ж розпочинатимуть виступи у кваліфікації під першим та четвертим номерами.

За інформацією Суспільне Спорт, Калініченко ще не прибув у Китай для виступів на Олімпіаді-2022. Перед цим він пропустив два тренування, які відбулися у Пекіні.

Прибуття Калініченка відкладається до 6 лютого. Тобто спортсмен прибуде на наступний день після кваліфікації у стрибках з звичайного трампліна і не виступить у цій дисципліні на Олімпіаді-2022.

Водночас на цьому Олімпійські ігри для Калініченка не закінчаться. У разі здачі негативного тесту у Пекіні він матиме можливість позмагатися у стрибках з великого трампліна, кваліфікація якого розпочнеться у п’ятницю, 11 лютого.

Олімпіада-2022 – перша у кар’єрі 28-річного стрибуна Віталія Калініченка. Він дебютував у стрибках з трампліна у 2014 році.

Калініченко – учасник двох чемпіонатів світу (у 2019 та 2021 роках). Найкращий результат – 29-те місце (великий трамплін) у 2021 році.

У сезоні 2021/22 Калініченко взяв участь у шести етапах Кубка світу, але не набрав жодного очка.

КУРС писав, що троє представників Івано-Франківської області увійшли до основного складу команди зі стрибків на лижах з трампліна: Калініченко Віталій, Марусяк Євген та Корчук Антон під керівництвом тренерів Бощука Володимира та Прокоп‘юка. Двоє спортсменів перебувають у резервному складі команди з фристайлу: Пуздерко Микола та Брикіна Ангеліна.

Головні новини Івано-Франківська і області в TELEGRAM

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: