fbpx

Прикарпатець Євген Марусяк пройшов кваліфікацію у стрибках з трампліна на Олімпіаді-2022

Спорт 15:04, 05.02, 2022

Євген Марусяк з Криворівні подолав кваліфікацію у змаганнях в стрибках на лижах зі звичайного трампліна і потрапив у п’ятдесятку найкращих стрибунів, які виступлять 6 лютого.

Спортсмен стрибнув на 73 м та отримав за свою спробу 49,8 бала. Це дозволило йому посісти підсумкове 48-ме місце.

Нагадаємо, регламент змагань кваліфікації зі звичайного трампліна передбачає три етапи: кваліфікацію, перший раунд та фінал. Щоб пройти у перший раунд, спортсменам потрібно було потрапити у 50 найкращих.

У стрибках зі звичайного трампліна мали взяти участь 65 спортсменів. Проте через те, що не всі атлети змогли стартувати, боротьбу за потрапляння у перший раунд вели 53 стрибуни з трампліна. Тобто, українцям Марусяку та Корчуку потрібно було просто не потрапити до трійки найгірших за підсумками кваліфікації, пише Суспільне.

Корчук із завданням не потрапити у трійку найгірших у кваліфікації не впорався. Він виконав стрибок на 67.5 метри, отримавши за нього 38 балів, посівши передостаннє місце за підсумками кваліфікації.

А ось Марусяк зміг увійти у 50 найкращих. Український стрибун з трампліна виконав спробу на 73 метри, отримавши за нього 49.8 балів. З цим результатом українець посів 48-ме місце у кваліфікації та пройшов у другий раунд.

Результат Марусяка означає, що Україна лише вдруге в історії подолала кваліфікацію у стрибках зі звичайного трампліна. Перед цим українським стрибунам це вдавалося лише одного разу – у 2010 році.

Головні новини Івано-Франківська і області в TELEGRAM

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: