fbpx

Прикарпатець Євген Марусяк вдруге за тиждень оновив рекорд України зі стрибків з трампліна

Спорт 14:06, 21.03, 2024

Прикарпатець Євген Марусяк вдруге за тиждень оновив національний рекорд України за дальністю польоту з трампліна. Сталося це в заключній серії змагань Кубка світу в словенській Планиці, пише Суспільне.

У першому старті Планиці — кваліфікації основного раунду 21 березня на польотному трампліні — лідер збірної України посів п’яте місце в заліку — 205.5 бала. Дальність його стрибка становила 228.5 метра.

Марусяк випередив у топдесятці відбору рекордсмена серії за числом подіумів Штефана Крафта, п’ятиразового чемпіона світу Карла Гайгера і олімпійського чемпіона у змішаній команді Петера Превца.

На 5.5 метра Марусяк покращив власний національний рекорд від 15 березня. Тоді на польотному трампліні норвезького Вікерсунда прикарпатець полетів на 223 метри.

24-річний Марусяк залишається єдиним українцем, який перелітав з трампліна позначку в 200 метрів. У Планиці він виконав свій вже 11-й такий стрибок і третій — саме на місцевому трампліні.

Фінішувавши у топ-40, Євген Марусяк пройшов у Планиці до основного раунду. Медальні старти проведуть у Словенії в п’ятницю, 22 березня. Він претендуватиме на свій четвертий заліковий етап Кубка світу 2023/24 на польотному трампліні. Від лютого Марусяк тричі фінішував у цій дисципліні в межах топ-30.

Головні новини Івано-Франківська і області в TELEGRAM

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: