fbpx

Прикарпатські стрибуни провели найуспішніше Турне чотирьох трамплінів

Спорт 13:43, 09.01, 2024
НА ФОТО: Євген Марусяк

В австрійському Бішофсхофені завершився останній етап Турне чотирьох трамплінів — одного з найпрестижніших турнірів сезону у цьому виді спорту. Провідні стрибуни з трампліна виступили на “класичних” чотирьох етапах — у німецьких Оберстдорфі та Гарміш-Партенкірхені, а також в австрійських Інсбруку та Бішофсхофені.

На етапах Турне чотирьох трамплінів третій рік поспіль виступили два спортсмени з Прикарпаття — Віталій Калініченко та Євген Марусяк. І саме у сезоні 2023/24 обидва стрибуни з трампліна вперше в кар’єрі подолали кваліфікацію та пройшли до основного раунду змагань: Калініченко — в Гарміш-Партенкірхені та Інсбруку, Марусяк — в Інсбруку та Бішофсхофені, пише Суспільне. Спорт.

Останній етап Турне чотирьох трамплінів у Бішофсхофені Євген Марусяк завершив на 49-му місці, випередивши лише дискваліфікованого естонця Артті Айгро. Попри це змагання українські спортсмени завершують одразу з низкою національних рекордів та досягнень.

Усі результати Калініченка та Марусяка на Турне чотирьох трамплінів 2023/24

  • Оберстдорф, Німеччина: Калініченко — 51-ше місце (кваліфікація), Марусяк — 52-ге (кваліфікація)
  • Гарміш-Партенкірхен, Німеччина: Калініченко — 47-ме місце (основний раунд), Марусяк — 56-те (кваліфікація)
  • Інсбрук, Австрія: Марусяк — 35-те місце (основний раунд), Калініченко — 40-ве (основний раунд)
  • Бішофсхофен, Австрія: Марусяк — 49-те місце (основний раунд), Калініченко — 53-тє (кваліфікація)
  • Українські стрибуни з трампліна вперше чотири рази виступили впродовж сезону в основному раунді на етапах Турне чотирьох трамплінів (двічі Віталій Калініченко, двічі — Євген Марусяк). Попередній найкращий результат — сезон 2009/10 (два виходи в основний раунд Віталія Шумбарця).
  • Євген Марусяк став першим українським стрибуном з трампліна в історії, що виступив в основному раунді на етапі Турне чотирьох трамплінів у Бішофсхофені (49-те місце).

Головні новини Івано-Франківська і області в TELEGRAM

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: