fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Спорт
  • «Реал» збирається запропонувати Луніну новий контракт: чи варто українському голкіперу залишатись в стані «вершкових»?

«Реал» збирається запропонувати Луніну новий контракт: чи варто українському голкіперу залишатись в стані «вершкових»?

Стиль життя 14:29, 01.12, 2022

Українському голкіперові Андрію Луніну тільки 23 роки. Як для воротаря — це лише початковий етап кар’єри. Але він вже грає в найтитулованішому клубі світу — мадридському «Реалі». Нещодавно уродженець Харківщини здійснив свою мрію та дебютував у Ель Класіко, чим допоміг «вершковим» здобути чергову перемогу над «Барселоною». Тренер мадридців славнозвісний Карло Анчелотті, під орудою якого свого часу грав Андрій Шевченко, не шкодує компліментів на адресу Луніна. Чотириразовий переможець Ліги чемпіонів як тренер та дворазовий тріумфатор тоді ще Кубку Європейських чемпіонів як гравець каже, що Андрію бракує тільки одного: досвіду. А де ж його наберешся, як не на футбольному полі?

Зараз у Луніна з’явився такий шанс, адже основний голкіпер бельгієць Тібо Куртуа травмований. Керівництво «Реалу» задоволене грою українця та готує для нього новий контракт на кращих умовах та більший термін. От тільки чи варто його підписувати воротарю національної збірної?

Лунін та «Реал» — історичний шанс чи «золота клітка»?  

У минулому сезоні Лунін став чемпіоном Іспанії. Ось тільки на полі він з’явився лише двічі. Дебют прийшовся аж на 35-й тур, коли «Реал» уже вирішив усі турнірні задачі Насправді фанатам голкіпера у розпачі було варто знайти одну з букмекерських контор, наприклад за цим посиланням: http://www.gazeta.lviv.ua/bookmakery, та заключити парі, чи вийде він взагалі на поле в чемпіонаті. У цьому сезоні справи пішли краще, але лише завдяки травмі основного воротаря «вершкових». 

Тібо Куртуа — «залізобетонний» перший номер мадридців. Недарма більшість з букмекерів вважали його одним з фаворитів на здобуття «Золотого м’яча». До речі, перелік найкращих БК України можна знайти тут: gazeta.lviv.ua, та ще й скористатися вигідними бонусними пропозиціями. Загалом бельгієць виправдав сподівання та посів високе, як для голкіпера, сьоме місце в опитуванні. Взагалі воротар лише одного разу вигравав найпрестижніший індивідуальний трофей у футболі. Це вдалося зробити радянському воротареві Леву Яшину. Але повернімося до Андрія Луніна.

Сподіватися на те, що йому найближчим часом вдасться витіснити настільки серйозного конкурента з основного складу, не доводиться. Звичайно, у футболі всяке трапляється, гравці втрачають форму, в них з’являються проблеми в особистому житті, які відображаються на якості гри. Та й від травм ніхто не застрахований. Але тактика «підсиджування» шкідлива тим, що можна звикнути до свого постійного перебування на лаві запасних. Зрештою, зарплату не найменшу отримуєш, трофеї потроху збираєш — що ще треба для успішної кар’єри? Насправді одного — можливості регулярно грати та вражати своєю майстерністю вболівальників. Власне саме своїми впевненими діями на полі під час переможного для збірної України молодіжного чемпіонату світу 2019 року Лунін привернув увагу футбольної спільноти та скаутів «Реала». 

Коли вибір складний та легко помилитися  

Немає гарантії, що мадридці після укладання нового контракту знову не відправлять Андрія в оренду, аби кіпер набрався такого необхідного йому практичного досвіду. Однак поки що ніякої користі з вояжів по посередніх клубах Лунін не отримав. Може, краще допрацювати чинний контракт, намагаючись конкурувати з Куртуа, а потім перейти до іншого клубу у статусі основного воротаря? Так, можливо, це буде не гранд. Але голкіперу потрібно постійно грати, інакше можна з часом втратити даровані природою та набуті навички й взагалі залишитися ні з чим. 

Промо

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: