fbpx

У Франківську на Півмарафоні бігтимуть в пам'ять про зниклого безвісти Сергія Караванця

Спорт 07:18, 04.10, 2023

8 жовтня 10th Frankivsk Half Marathon запрошує на ювілейний старт. Стартове містечко буде облаштоване на площі Івана Франка.

Frankivsk Half Marathon – щорічна бігова подія Івано-Франківська з особливою історією та теплою атмосферою, яка рік за роком “дорослішає” та розширює коло своїх учасників і друзів з усієї України та різних куточків світу. 

Цьогоріч відкриті дистанції на 21,097 км, 10 км, 5 км, а також вперше –  2,1 км Karavanets Charity Run, дистанція на честь засновника бігового руху в Івано-Франківську Сергія Караванця, який добровольцем став на захист країни на початку російського повномасштабного вторгнення і зник безвісти на Луганщині у травні 2022 року.

Для дітей готують дистанції – 1000 м, 400 м або 100 м.

Стартове містечко буде облаштоване на площі Івана Франка. Видача стартових пакетів відбуватиметься у переддень півмарафону – в суботу, 7 жовтня, з 12:00 до 19:00 на камерній сцені драмтеатру (вхід з вулиці Бандери).

В неділю, 8 жовтня, стартові пакети зможуть отримати лише приїжджі – в холі драмтеатру (головний вхід): 8:00 – 9:40 – для учасників на дистанції 21 км та 5 км; 10:00 – 12:30 – видача для учасників на дистанції 10 км та Karavanets Charity Run.

Партнером дитячого забігу є міжнародна організація ООН ЮНІСЕФ. Подія відбувається за підтримки департаменту молодіжної політики та спорту Івано-Франківської міської ради.

“Сьогодні, через півтора року від повномасштабного російського вторгнення, ми не дозволяємо собі гаяти час взагалі на бодай щось без мети та змісту. А в тому, щоб продовжувати нашу справу, я бачу сенс, – говорить головний організатор Ігор Крицак про концепт ювілейного 10th Frankivsk Half Marathon 2023. – Є розумні підстави готуватися, тренуватися та ставати сильнішими. Наші донати та обʼєднані зусилля мають велике значення. Маємо працювати! Маємо бути разом! Ми власним прикладом будуємо здорову свідому націю, яка попри все рухається до своєї мети”.

Благодійним партнером 2023 року став фонд “Порт Франківськ”. Спільно поставлена амбітна мета — 500 000 грн на 30 FPV-дронів, які передадуть 108 батальйону 10 ОГШБ “Едельвейс”. 

Як підтримати збір?

  • Зареєструватись на Karavanets Charity Run 2,1 км – дистанцію, яку учасники подолають на честь засновника Frankivsk Half Marathon Сергія Караванця. Вартість дистанції – 500 грн. Також є змога придбати реєстрацію на більшу суму. 100% коштів від реєстрацій на Karavanets Charity Run будуть спрямовані на досягнення благодійної мети.
  • Зробити донат на спільну з Порт Франківськ монобанку – https://send.monobank.ua/jar/7pqwd1TRq2?fbclid=PAAaYmOd-s7kuFNNAWZEsq5TR2ld3XQ4Oh2qRu7a_Vpto8fji8wjbnMls3eOY

Минулого тижня  Frankivsk Half Marathon спільно з фондом “Порт Франківськ” запустили командний збір “Пташки Караванця” на FPV дрони-камікадзе для 10 ОГШБ “Едельвейс”. Більше ніж пів сотні людей відкрили мінізбори в 5, 10, 16 тисяч гривень та за перші 30 годин виконали початкову ціль в 500 тис. гривень. Наразі вже вдалося зібрати понад мільйон.

Залишається потренуватись, обрати дистанцію та зустрітись на старті 10th Frankivsk Half Marathon.
Бігти вдесяте, бігти вперше. В єднанні та стійкості і є той самий великий сенс.

Реєстрація на Frankivsk Half Marathon 2023 триває на сайті. Соцмережі події – Facebook Instagram

Головні новини Івано-Франківська і області в TELEGRAM

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: