fbpx

З Франківська до Берліна стартує незвичний велопробіг

Спорт 13:46, 27.08, 2019

30 серпня від площі перед “білим домом” в Івано-Франківську стартує Міжнародний велопробіг “I see! I can! I will!”. Його учасниками є незрячі молоді люди, молодь з порушеннями і без порушень зору з України, Польщі та Німеччини.

Місцеві велосипедисти приїдуть супроводжувати колону учасників до виїзду із міста.

 Міжнародний велопробіг “Бачу! Можу! Допоможу!” – це тандемний велотур, який стартує 30 серпня в Івано-Франківську та фінішує в Берліні 17 вересня. Проєкт має за мету включити незрячих людей у соціум, налагодити порозуміння й прийняття інвалідності, руйнування стереотипів про те, що інвалідність обмежує людину. А також привернути увагу до важливості доступного простору для всіх як базового права людини.

“У нас є амбітна ціль – проїхати на велосипедах-тандемах з Івано-Франківська до Берліна за 3 тижні в групі зрячих та незрячих учасників. Це буде справжня пригода: люди з різних країн, із порушеннями зору і без них разом подолають близько тисячі кілометрів доріг. Це перший міжнародний велопробіг. До цього ми організовували 4 всеукраїнських та кілька місцевих велопробігів. Із досвіду бачу, що співучасть двох людей на тандемі під час пробігу є найприроднішим проявом інклюзії, яку я бачила в своєму житті. Дві людини їдуть разом, об’єднані одним велосипедом, переймають радість, задоволення, втому й біль одне одного. Так твориться розуміння й дружба. Так має відбуватися не тільки на велопробізі, а й у суспільстві”, – розповідає координаторка велопробігу Анжела Підхомна.

Головні новини Івано-Франківська і області в TELEGRAM

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: