fbpx

Бійця батальйону "Івано-Франківськ" у Маріуполі побили свої, після чого йому видалили селезінку

Суспільство 11:59, 11.08, 2015

За фактом бійки у батальйоні МВС "Івано-Франківськ", відрядженому для несення служби в зону війни до Маріуполя, порушене кримінальне провадження.

У Маріуполі між військовиками батальйону "Івано-Франківськ" сталася бійка. Побитий прийшов до тями у лікарні. І виявив, що йому вирізали селезінку.

Про випадок розповів у Фейсбук франківський адвокат Володимир Бандура. Суть справи йому повідомив потерпілий, боєць міліцейського батальйону спецпризначення "Івано-Франківськ", який звернувся по захист.

"Зателефонував з Маріуполя хороший молодий хлопець – мешканець Івано-Франківська. Працює кілька років в міліції на сержантській посаді. Вирізняється серед інших молодших працівників МВС завищеним почуттям справедливості, не одружений. З подивом довідався, що його вчора прооперували та видалили селезінку",  написав Володимир Бандура.

"Є провадження, є підозрювані "бички" у міліцейській формі. Потерпілий виступив проти несправедливості, яку пропагував командир взводу. Той натравив на нього сімох п’яних міліціянтів. І сміх, і гріх з тим батальйоном. А ми їх будемо зустрічати тут як героїв", – не загортає в обгортки адвокат.

Нагадаємо, що в березні в переддень перед ротацією у Маріуполі біля нічного клубу побилися бійці батальйону "Івано-Франківськ". Тоді справу замнули через те, що прикарпатські правоохоронці мали сутичку з вихідцями з Донбасу, які раніше служили в розформованому батальйоні "Шахтар".

Керівництво маріупольської міліції вирішило не карати франківців, які до того добре служили і мали відзнаки та подяки.

Керівництво прикарпатської міліції ситуацію не коментувало і результати службової перевірки за фактом інциденту в Маріуполі замовчало.

КУРС звернувся по коментар до командування батальйону "Івано-Франківськ" та до начальника управління МВС в Івано-Франківській області.

Читайте також: Майже сотню бійців батальйону "Івано-Франківськ" звільнили зі служби через непроходження випробувального терміну

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: