fbpx

"Буковель" отримав 40 гектарів землі на Яремчанщині для будівництва нового курорту і виходу на Закарпаття

Суспільство 17:57, 31.07, 2017

Голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук дав дозвіл ТОВ "Буковель" на розробку ДПТ за межами сіл Яблуниця та Поляниця Яремчанської міської ради для подальшого розташування рекреаційного комплексу – курортного центру "Свидовець".

Розпорядження про надання дозволу Олег Гончарук підписав 25 липня 2017 року.

Згідно з розпорядженням ТОВ "Буковель" отримав дозвіл на розробку детального плану території на земельній ділянці 40 гектарів. Розробку ДТП "Буковель" проведе за власні кошти. 

Гончарук доручив виконавчим комітетам Яблуницької та Поляницької сільських рад Яремчанської міської ради забезпечити організацію та проведення процедури громадських слухань проекту детального плану території.

Ця ділянка потрібна ТОВ "Буковель" для з'єднання території гірськолижного курорту "Буковель" на Івано-Франківщині з масштабним курортним комплексом "Свидовець", який планують збудувати на Закарпатті.

Раніше КУРС писав, що у Рахівському районі Закарпатської області збудують курорт "Свидовець". Такої домовленості досягнув голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль із власниками курорту "Буковель".

"Закарпаття Онлайн" повідомляє, що у травні 2017 року на Рахівщині затвердили детальний план території для розташування туристично-рекреаційного комплексу "Свидовець".

Туристично-рекреаційний комплекс "Свидовець", будівництво якого планується реалізувати за 7 років, охопить територію, майже втричі більшу від нинішнього гірськолижного курорту "Буковель", де буде задіяно с. Чорна Тиса, смт Ясіня, с. Бистриця Надвірнянського району та власне сам курорт "Буковель".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: