fbpx

"Було багато нарікань на роботу архітектури, ми визнаємо певні помилки", – Марцінків

Суспільство 19:06, 17.05, 2017

Івано-Франківська міська рада 16 травня цього року затвердила нове положення про департамент архітектури, містобудування та охорони культурної спадщини, в якому розділили посади головного архітектора міста та директора департаменту. За словами міського голови Руслана Марцінківа, одна людина не справляється з обсягом роботи.

Міський голова Руслан Марцінків наразі тримає в таємниці, чи Дмитро Нижник, який досі поєднував дві посади, стане головним архітектором, чи надалі очолюватиме департамент. Але мер визнає, що Нижник не впорався.

"Було багато нарікань на роботу архітектури, ми визнаємо певні помилки", – сказав у коментарі КУРСу Руслан Марцінків.

І додав:

"Насправді об’єм роботи дуже великий. Місто розвивається. За минулий рік приріст населення у місті становив 3,5 тис. населення. Очевидно, це люди, які приїжджають в місто, купують квартири, є попит на житло. Ми не завжди встигаємо врахувати інфраструктуру, хоча ми стараємося врахувати, де треба – садочок збудувати чи парк зберегти".

Марцінків запевняє, що з кандидатурою на посаду головного архітектора ще не визначився.

"Директор департаменту буде займатися фасадами, ремонтними роботами, музеєм міста Івано-Франківська, господаркою, впорядкуванням реклами. А головний архітектор міста більше концентруватиметься на генеральному плані, видачі містобудівних умов та обмежень – тим, що передбачено законом", – підсумував міський голова.

За інформацією КУРСу, директором департаменту, найімовірніше, призначать юриста Ореста Кошика, який зараз працює начальником управління правової роботи департаменту. А Дмитро Нижник працюватиме головним архітектором.

Нагадаємо, Дмитра Нижника міський голова представив 19 січня 2016 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: