fbpx

Бюджет Брошнів-Осадської ОТГ становитиме 40 мільйонів гривень

Економіка 07:10, 06.07, 2017

У селищі Брошнів-Осада з ініціативи Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України відбулася інформаційна зустріч для сільських голів, секретарів сільських рад і депутатів населених пунктів, які належать до потенційної Брошнів-Осадської ОТГ.

Мета таких заходів – інформувати жителів громади про процеси децентралізації, які відбуваються в Україні, області та їхній потенційній громаді. Регіональні консультанти АМУ виступили перед учасниками зустрічі і докладно розповіли про процедуру об’єднання, фінансові переваги від об’єднання, зміни в децентралізаційному законодавстві тощо. Своєю чергою учасники зустрічі ставили чимало посутніх запитань експертам щодо децентралізаційної реформи. Очевидно, що люди чітко розуміють потребу об’єднання громад, оскільки це шлях до самостійності та розвитку сільських територій.

За словами регіонального консультанта з юридичних питань (проект "ПУЛЬС", який впроваджує Асоціація міст України за підтримки USAID) Марії Баран, Брошнів-Осадська ОТГ уже на порозі об’єднання і має значні фінансові переваги. За попередніми підрахунками, після утворення Брошнів-Осадської ОТГ загальний обсяг її бюджету становитиме приблизно 40 млн грн, з яких власні надходження – понад 21 млн грн. Ця громада буде фінансово спроможною.

"Інтереси громади перемагають. Брошнів-Осадська ОТГ на фініші об’єднання", – підкреслила Марія Баран.

Ініціатор об’єднання голова Брошів-Осадської селищної ради Іван Шикеринець наголосив: "Нарешті ми на повороті до фінішної прямої. Перед населеними пунктами, які належать до потенційної Брошнів-Осадської ОТГ, невдовзі відкриється чимало можливостей перспективного розвитку".

Також було роздано інформаційні матеріали, які підготували експерти АМУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: