fbpx

Через війну підрядників, наближених до прикарпатських нардепів, зривається ремонт доріг на Косівщині

Суспільство 14:17, 12.07, 2017

Громади Косівського району обіцяють пікетувати Службу автомобільних доріг, а також районну та обласну державні адміністрації, якщо не розпочнеться ремонт дороги Снятин – Косів – Старі Кути.

"Визнати автомобільні дороги Косів – Кути, Кути – Слобідка, Кути – Тюдів такими, що знаходяться в надзвичайній ситуації місцевого значення техногенного характеру", – таке формулювання у рішенні Кутської селищної ради.

Селищна рада вирішила звернутися до Івано-Франківської ОДА, Косівської РДА, Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області з вимогою якнайшвидше провести конкурс на виконання робіт. В разі бездіяльності обіцяють провести акції протесту під лозунгами "Ні бездоріжжю" та "Геть брехливу владу!".

Проблемі "саботажу" ремонту дороги також буде присвячена завтрашня сесія Косівської міської ради.

"Величезну кількість людей з багатьох населених пунктів нашого району знову роблять заложниками чиїхось політичних амбіцій чи меркантильних інтересів. Нагадаю, кошти на ремонт даної дороги були виділені ще минулого року. Однак ремонт не почався до цього часу. Ми отримали інформацію про чергове затягування термінів ремонту на невизначений час. В зв’язку з цим я ініціюю проведення позачергової сесії, на якій буде оприлюднене звернення до керівника САД області, голови ОДА та до керівників правоохоронних органів з вимогою вияснити, по чиїй вині десятки тисяч людей, які справно сплачують величезні суми акцизного податку на утримання доріг, вже багато років не мають змоги користуватись нормальною дорожньою інфраструктурою",  написав у Фейсбуці міський голова Косова Юрій Плосконос.

Народний депутат України Юрій Соловей від 89-го виборчого округу (Верховинський, Косівський, Снятинський райони) оприлюднив у мережі звернення до Генпрокуратури з вимогою негайно порушити кримінальну справу щодо осіб та структур, які зривають ремонт дороги Т-09-09 Снятин – Косів – Старі Кути на ділянці 41-50 км.

"Те, що відбувається навколо ремонту дороги Косів – Кути, перейшло всі межі. Як би хто і скільки не ставив перепон, дорога буде зроблена. Звернувся до Генеральної прокуратури України з вимогою негайно порушити кримінальну справу щодо осіб та структур, які зривають проведення вкрай необхідного ремонту. Все зроблю, щоб винні врешті були притягнуті до відповідальності, а дорога була зроблена. Крім того, звернувся до Голови АМКУ якнайшвидше розблокувати дану процедуру",  пише Соловей.

Нагадаємо, тендер на поточний середній ремонт автомобільної дороги загального користування державного значення Т-09-09 Снятин – Косів  Старі Кути (на ділянці км 41+340 – км 50+510) Служба автомобільних доріг оголосила ще 31 травня. Очікувана вартість робіт – 84,2 млн грн. Аукціон мав відбутися 10 липня. На тендер подали пропозиції чотири підприємства, до торгів допустили двох – ТОВ "ПБС", наближене до народного депутата Олександра Шевченка, та ТОВ "Шляхбуд-Лім", яке пов'язують саме з Юрієм Солов’єм.

Однак 8 липня один з учасників, не допущених до аукціону,  ПП "Полтавабудцентр" оскаржив в Антимонопольний комітет рішення САД щодо недопущення до аукціону. Цікаво, що ПП "Полтавабудцентр" не оскаржує недопущення до аукціону, а вимагає не допустити до торгів ТОВ "Шляхбуд-лім", пропозиція якого, на думку скаржника, не відповідає кваліфікаційним критеріям.

Таке формулювання обурило нардепа Солов’я. У своїй скарзі до Генпрокуратури він просить порушити кримінальне провадження за фактом шахрайства, а також з’ясувати зв'язок між учасниками тендеру: ПП "Полтавабудцентр", ТзОВ "Дорлідер" та ТзОВ "ПБС". Також нардеп просить ініціювати позачергову перевірку органами Державної фіскальної служби ПП "Полтавабудцентр" на предмет фіктивності та шахрайський дій.

1

Нагадаємо, що на Прикарпатті вже не вперше ремонт доріг опиняється під загрозою. Нещодавно ТОВ "Івано-Франківськавтодор" оскаржило в Антимонопольний комітет три тендери, які оголосила Служба автомобільних доріг в Івано-Франківській області. Зокрема, на поточний середній ремонт доріг: Н10 "Стрий – Мамалига" від Болехова через Калуш до Івано-Франківська; Н18 "Івано-Франківськ – Тернопіль" через Тисменицю до межі з Тернопільською областю та Т09-06 "Івано-Франківськ – Надвірна".

Щодо оскарження тендеру на ремонт дороги Т-09-06 "Івано-Франківськ – Надвірна", то Антимонопольний комітет відмовив у задоволенні скарги ТОВ "Івано-Франківськавтодор". Щодо двох інших тендерів – зобов’язав Службу автомобільних доріг усунути порушення.

Як писав КУРС, минулого року нардепи Олександр Шевченко і Юрій Соловей публічно полаялися у мережі через ремонт доріг на Косівщині.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: