fbpx

Чим зайнятися на вихідних у Франківську: театралізовані бої з більшовиками, велопокатушки, мопси

Стиль життя 08:20, 27.05, 2017

Погода обіцяє бути помірно-теплою з можливим невеличким дощем, тож кожен зможе приєднатися до масових заходів з нагоди Дня Героїв. Можна також подивитися на песиків, покататися на велосипеді або обрати і більш спокійний відпочинок. КУРС порадить!

День Героїв

День Героїв  це щорічне свято в Україні на честь українських вояків  борців за волю України. 

1

В Івано-Франківську у неділю, 28 травня, відзначення Дня Героїв розпочнеться із ходи ветеранів визвольних змагань та громадськості від вул. Лепкого, 46 до Меморіалного скверу, де відбудеться панахида за полеглими героями. Далі відбудеться Марш Слави та святкова хода громадськості до парку культури і відпочинку ім. Тараса Шевченка.

Кульмінацією стане театралізоване дійство "Військово-історичної реконструкції (відтворення бою)" у парку. У реконструкції використають реставрований броневик, який брав участь у військових діях 1920-го року, гармату та інший інвентар. За сценарієм, українці спільно з поляками дадуть бій більшовицькій орді. 

 

Дивитися

Не можна пропустити презентацію унікального історично-мистецького кінопроекту "МОЄ МІСТО. 100 РОКІВ НА ЕКРАНІ". Документальна кінохроніка Станиславова, Станіслава та Івано-Франківська 1917 – 2017 років.

З численного віднайденого матеріалу творці змонтували німий 45-хвилинний фільм, у котрому відібрали найзнаковіші моменти життя міста. Сценарій написав відомий місцевий краєзнавець Іван Бондарев.

Стрічку продемонструють 27 травня (субота) о 21:00 в старому дворику медичного університету під живий музичний супровід. Кінохроніка показує усі історичні періоди, а також окупації, під якими було місто впродовж останніх ста років: Австро-Угорщина, Річ Посполита, окупація угорськими та німецькими військами, радянська окупація та Незалежна Україна.

Для проекту відомий письменник Тарас Прохасько написав прозові тематичні тексти, які зачитає під час показу фільму.

Вхід безкоштовний

 

Покататися

У неділю зранку можна відчути себе краплинкою в морі і покататися на велосипеді з масою людей. О 10 годині з площі перед ОДА стартує "Велодень-2017". Але учасників просять приїхати раніше, щоб усі встигли зареєструватися. Можна швиденько заповнити онлайн-анкету.

2

Як кажуть організатори, мета заходу – пропаганда здорового та активного способу життя, екологічної альтернативи міському авто, створення цивілізованих умов для велосипедистів у містах України. 

Програма заходу
09:00 – 10:00 Реєстрація учасників Велодня 2017 і побудова колони
10:00 – 11:00 Урочистий велопробіг вулицями міста в супроводі поліції. Учасники їхатимуть до міського озера, де на них очікує продовження.
11:00 – 14:00 Лотерея для зареєстрованих учасників велопробігу, майстер-класи від спонсорів
Минулого року у велопробізі зареєструвалося 1310 велосипедистів
Участь безкоштовна. Крім того, будуть розігруватися хороші призи.

 

Повеселитися

Справжнє мі-мі-мі можна буде побачити у міському парку культури і відпочинку у неділю об 11:30. Тут збереться ціла юрба мопсів на "МопсДень".

Фестиваль створений, аби потішити франківців концентратом милоти і пухнастості. А мопсикам-учасникам – подарувати купу незабутніх вражень, спортивних змагань, призів, медальок і вдалих фото з гостями фестивалю. 

3

Зареєструвати мопса як учасника можна за посиланням >>>

 Що в програмі, якщо коротко?

  •  мопси одягнуть найкращі наряди;
  •  зберуться у Міському парку Шевченка; 
  • будуть тішити франківців своєю милістю і пухнастістю; 
  • позувати для фото;
  • брати участь у конкурсах, спортивних змаганнях, завойовувати медалі, кісточки, номінації і гучні овації;
  • зібрані кошти від партнерів передадуть на благодійність – притулку для собак у Павлівці;

У 2016 на "МопсДні" зібралося близько 40 мопсів-учасників, що розважали глядачів та й самі добряче розважались на конкурсах та змаганнях.

 

Кіно

Довгоочікуване продовження епопеї – на великому екрані вийшла стрічка "Пірати Карибського моря: Помста Салазара", та ще й у форматі 3D.

Квитки від 45 грн.

 

Театр

Не дадуть засумувати актори Івано-Франківського облмуздрамтеатру.

У суботу, 27 травня, глядачам покажуть ексцентричну комедію "Гамлет у гострому соусі". Ви, звісно ж, чули легенду про Гамлета – принца Данського? Так ось… Все було насправді не так… Все було… набагато гірше!..

У неділю, 28 травня, глядачів потішить цьогорічна прем’єра "За двома зайцями". Творці намагалися у класичному поданні показати завуальовану сучасність.

4

Початок вистав о 18 годині.

Квитки – від 20 грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: