fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Культура
  • Депутатам роздадуть квитки на вистави: "Новий театр" просить офіційного статусу і приміщення у Франківську

Депутатам роздадуть квитки на вистави: "Новий театр" просить офіційного статусу і приміщення у Франківську

Культура 11:37, 21.10, 2016

Керівник "Нового театру" Тарас Бенюк під час засідання сесії Івано-Франківської міської ради запросив депутатів на виставу "Стус".

Режисер і керівник театру Тарас Бенюк попросив на наступній сесії надати "Новому театру" офіційний статус і закріпити за ним приміщення у Народному домі "Княгинин".

"Іванофранківцям потрібен новий театр у час коли іде війна. "Новий театр" потрібен не для відпочинку, не для забави, а для усвідомлення своєї місії у житті. Я знаю, зараз це звучить пафосно, але воно так є. Театр має направляти людей, спонукати любити свою країну, свої сім’ю. Ми зараз ідемо до Європи, і нам потрібен якісний продукт у всіх сферах, у тому числі у мистецькій", – звернувся до депутатів Тарас Бенюк.

Режисер запросив усіх депутатів на вистави, які проходять у приміщенні Обласного театру ляльок.

"Ми всім вам вручимо запрошення, щоб ви зрозуміли, що таке "Новий театр". Ми – молодий колектив, але у нас уже є три вистави. Професійний театр має мати своє приміщення. Ми хочемо, щоб на наступній сесії нам надали офіційний статус і приміщення. Народний дім "Княгинин"  ми готові вдихнути в нього нове життя",  зазначив Бенюк.

"Роздайте запрошення  і депутати відгукнуться, прийдуть на вистави", – погодився міський голова Руслан Марцінків.

Мер уже бував на виставах у "Новому театрі".

КУРС писав, що на прес-конференції з нагоди відкриття нового сезону колектив "Нового театру" розповів про свої творчі плани і проблеми, пов’язані з відсутністю статусу і приміщення.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: