fbpx

Дмитро Міхалець подякував патрульним, які обмежували рух у місті та гарантували безпеку Яценюка

Суспільство 09:09, 12.03, 2016

Керівник патрульної поліції Івано-Франківська не розуміє обурення мешканців щодо обмеження автомобільного руху у місті під час візиту Арсенія Яценюка. Дмитро Міхалець стверджує, що охорона посадових осіб входить до компетенції патрульної поліції.

Про це Дмитро Міхалець повідомив у мережі Фейсбук.

"Читаю багато різних коментарів стосовно того, що поліція сьогодні обмежила рух. Мовляв, нова поліція ніяка не нова і нічого в цій державі не змінилось. Неправда, змінилось. Охорона посадових осіб входить до компетенції патрульної поліції. Дякую хлопцям і дівчатам, що все зробили правильно й добре. Наприклад, біля Білого дому комбат затримав чоловіка з молотком і наркотиками. Але чомусь більше любимо поскаржитись, що патрульні обмежили рух чи не випустили із заправки. Сумно", – написав Дмитро Міхалець.

Керівник патрульних також навів цитату із закону:

ЗУ "Про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб" 
Стаття 18. Права військовослужбовців Управління державної охорони України 
Військовослужбовці Управління державної охорони України під час здійснення державної охорони мають право: 
3) спільно з відповідними підрозділами Національної поліції тимчасово обмежувати або забороняти під час здійснення охоронних заходів рух транспортних засобів та пішоходів на вулицях і дорогах під час проїзду автомобільним транспортом Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем'єр-міністра України, а також глав іноземних держав, парламентів і урядів, керівників міжнародних міжурядових організацій та іноземних делегацій, які перебувають в Україні з офіційним візитом, не допускати громадян на окремі ділянки місцевості та об'єкти, вимагати від них залишатися на конкретних місцях або залишити їх".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: