fbpx

Долинян вчили виготовляти унікальні прикраси з фарфору. ФОТО

Суспільство 19:44, 16.06, 2016

15 червня в приміщенні конференц-залу музею "Бойківщина" відбувся майстер-клас "Виготовлення прикрас з холодного фарфору та полімерної глини", який провела майстриня, їмость, пані Наталія.

На початку заходу учасники переглянули презентацію та довідалися про історію виникнення холодного фарфору, усі секрети його виготовлення та отримали рекомендації по роботі з ним.

Дізналися, що холодний фарфор почали активно використовувати в спекотній латиноамериканській країні Аргентині на початку минулого століття. Він володіє відмінною гнучкістю, є абсолютно нетоксичним і м’яким на дотик. Ідеальна текстура матеріалу дуже полюбилася рукодільницям і на сьогоднішній день має величезний попит у галузі декоративного мистецтва.

Цей естетичний і гнучкий матеріал надає безліч можливостей створювати різноманітні види виробів. Достатньо повністю зануриться в процес, додавши свою фантазію, і можна зліпити що завгодно. Однією з особливих переваг холодного фарфору вважається можливість виготовити не тільки різні домашні прикраси, але й оригінальні подарунки для коханих і близьких.

Двогодинний майстер-клас у музеї проходив цікаво та емоційно. Під час практичного заняття учасники ліпили квіти, пелюстки і листочки, прикрашали їх перлинками та формували чудові композиції з них. Учасники залишилися дуже задоволеними, адже навчилися власноруч створювати оздоби, які є чудовою альтернативою дороговартісних прикрас з магазину.

Також під час заходу методом жеребкування був визначений щасливчик, який отримав подарунок від майстрині. Наймолодша учасниця Еля стала власницею красивого обруча з прикрасами, зробленими в техніці "холодного фарфору".

Як писав КУРС, також у Долинському краєзнавчому музеї "Бойківщина" Тетяни і Омеляна Антоновичів відкрилася виставка ляльок-мотанок під назвою "Образ і Слово" львівської майстрині Оксани Смереки-Малик.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: