fbpx

На Прикарпатті дощі підтопили обійстя в трьох районах – рятувальники відкачують воду. ФОТО, ВІДЕО

Суспільство 09:02, 08.06, 2017

Підтоплення сталися на Яремчанщині, у Надвірнянському та Коломийському районах. Рятувальники відкачали воду з 15 криниць. Роботи тривають.

Вчорашня негода на Прикарпатті наробила збитків у трьох районах. 

Рятувальники здійснили 7 виїздів, щоби відкачати забруднену воду з криниць – у селищі Делятин та в місті Яремче були розгорнуті мотопомпи, у такий спосіб почистили від стоків і дощівки 16 криниць в приватних господарствах. 

У Делятині вчора зранку злива підтопила дороги і городи, знищила посіви і насадження. В селищі підтопило 15 колодязів.      

КУРС писав, що в Делятині злива затопила обійстя, дорогу і залізницю.  

Вчора ввечері сильний дощ випав у Надвірнянському та Коломийському районах. У селі Чорні Ослави на Надвірнянщині внаслідок засмічення місцевого потічка відбувся вихід води за межі русла, було підтоплено присадибну ділянку на площі 6 соток (0,06 га) та житловий будинок. Станом на 21.30 год. вода повернулася в межі русла потічка. Потерпілих немає, повідомляють в управлінні з питань цивільного захисту ОДА. 

У Коломийському районі в селищі Печеніжин також сталося підтоплення господарства. Внаслідок дощу та засмічення місцевого потічка вода залила подвір’я приватного житлового будинку інваліда-пенсіонера. Рятувальники винесли чоловіка з будинку і передали "швидкій". Стан евакуйованих осіб задовільний, відзвітували рятувальники. Станом на 22.30 год. вода також самостійно повернулася в русло потічка. 

Відбулось позачергове засідання комісії з питань надзвичайних ситуацій Надвірнянського району щодо подолання наслідків негоди у Делятині. В зв'язку з цим провели комісійний дворовий обхід підтоплених житлових будинків та угідь, працівники обласного лабораторного центру МОЗ України взяли 10 проб води для проведення аналізів у зоні підтоплення. Відновили електропостачання. Створили запас сипучих матеріалів та мішків в разі необхідності створення тимчасових дамб (перешкод) та забезпечили запас питної води. Організували постійний контроль та моніторинг гідрологічної обстановки на водних об’єктах, річках, у зонах можливого підтоплення. Задіяли екскаватор філії Надвірнянський райавтодор для розчищення русел місцевих потічків.

 

Нагадаємо, рятувальники оголосили штормове попередження на Івано-Франківщині – в наступні два дні, 8 та 9 червня, пройдуть грози, зливи, град

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: