fbpx

Директора НПП "Гуцульщина" призначать на відкритому конкурсі, – Мінприроди

Суспільство 22:09, 28.03, 2016

Громадськість Косівщини та активісти партії "ВОЛЯ" домоглися проведення відкритого конкурсу на посаду директора НПП "Гуцульщина".

Про це повідомив офіційний сайт Міністерства екології та природних ресурсів України. 

28 березня під Мінприроди України відбувся захід Політичної партії "ВОЛЯ", спрямований проти вирубки лісів у національному природному парку "Гуцульщина", та у зв’язку з закінченням контракту директора парку. В.о. Міністра Ганна Вронська зустрілась та заслухала вимоги активістів Косівського району Івано-Франківської області. В нараді взяли участь народний депутат України Юрій Дерев’янко, сільський голова с. Пістинь Косівського району Івано-Франківської області Тарас Бейсюк, а також місцеві громадські активісти, передає сайт міністерства.

Під час розмови дійшли спільної позиції щодо необхідності підтримки та подальшого розвитку національного природного парку "Гуцульщина".

Активістам запропоновали офіційно надати до Мінприроди наявні матеріали стосовно порушень природоохоронного законодавства на території Парку для невідкладного проведення Державною екологічною інспекцією відповідної перевірки.

Також з метою зменшення соціальної напруги та врегулювання ситуації прийнято рішення про проведення конкурсного відбору на посаду директора Парку. Оголошення про проведення конкурсу буде додатково розміщене на сайті Мінприроди.

Учасників зустрічі поінформовано, що згідно зі змінами до Порядку проведення конкурсного відбору керівників суб’єктів господарювання державного сектору економіки, що відбулися в грудні 2015 року (зміни до постанови КМУ від 03.09.2008 № 777), проведення конкурсного відбору для директорів установ природно-заповідного фонду не є обов’язковим, рішення про необхідність проведення конкурсу приймається Мінприроди України.

Як повідомляв КУРС, у Мінекології хотіли перепризначити на посаду без конкурсу директора НПП "Гуцульщина", якого громада звинувачує у корупції та організації "сімейного підряду" в Парку. Сьогодні активісти "ВОЛІ" і представники громади Косівщини пікетували Мінприроди з вимогою призначити конкурс. 

Нагадаємо, недавно у директора НПП "Гуцульщина" Василя Пророчука завершився контракт. Громадські активісти, депутати обласної ради, громада Косівщини вимагали у влади й правоохоронців ретельного розслідування діяльності Пророчука на посаді, зокрема незаконних рубок на території парку

В останні дні перебування на посаді Пророчук відзначився незаконною вирубкою понад сотні кубометрів деревини, що активісти зафіксували на фото і відео. 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: