fbpx

Фестивальне літо на Прикарпатті: етнографічні і мистецькі фести

Культура 17:10, 27.06, 2016

Літо в Карпатах та на Прикарпатті багате на фольклорно-етнографічні та мистецькі фестивалі.

1-3 липня – мистецьке свято "Жінки роду Шкрібляків". Місце проведення: "Оседок родини Шкрібляк", прис. Максимець, 1, с. Яворів, Косівського району.
 
6-7 липня – фестиваль "Лудинє – базар у Косові". Місце проведення: м. Косів. 
 
24 липня – XIV Міжнародний фольклорно-етнографічний фестиваль "Коломийка-2016"". Місце проведення: с. Королівка Коломийського району.
 
21 серпня – регіональний фестиваль автентичної карпатської кухні "Смачний Спас". Місце проведення: с. Спас Коломийського району.
 
Фестивалі проводяться за підтримки Національного музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Й. Кобринського. Музей запрошує на виставку "Покутські візерунки", де представлено понад 300 творів традиційного вишиття та одягу одного з найцікавіших етнографічних регіонів України – Покуття. 
 
Окрім того, фестивальне літо продовжить арт-фестиваль "Трикутник" – 2-3 липня фест вже вчетверте відбудеться в селі Воскресінці, що поблизу міста Коломиї Івано-Франківської області. Цей фестиваль не лише поєднує найрізноманітніші види мистецтва – музику, літературу, кіно, театр, фото, живопис, хендмейд та багато інших, а й відкриває можливість навчитись чогось нового та долучитись до створення прекрасного усім охочим. 
 

Цьогоріч на "Триктник" як окремий мистецький напрямок вперше буде представлене кіно – короткометражне, документальне та арт-хаус від молодих, але надзвичайно талановитих українських режисерів (Олександра Ратія, Марії Пономарьової, Павла Даниленка, Новруза Хікмета, Жанни Озірної, Валерії Сочивець, Яни Антонець, Філіпа Сотниченка, Валерії Кальченко, Ореста Смілянця).

Арт-майданчик поєднуватиме найрізноманітніші види візуального мистецтва: гончарство, різьбу по дереву, ліплення з полімерної глини, виготовлення ловців снів, свічок, м'яких іграшок та різноманітних прикрас. Окрім виставки-ярмарку, на "Трикутнику" буде діяти майстерня рукоділля, художня виставка, фотосушка та "острівець" східної культури.

Якісна сучасна музика у поєднанні з чарівною красою Карпат – саме такі враження подарує українцям фестиваль Bereziv Bander Fest, який цього року відбудеться 15-17 липня в селі Вижній Березів Косівського району Івано-Франківської області, інформує РТІЦ.

На Bereziv Bander Fest молодь матиме змогу відпочити під найкращу українську музику в мальовничих Карпатах, пожити в горах у сформованому наметовому містечку, взяти участь в екскурсіях, майстер-класах та інших розвагах. Серед учасників фестивалю – MORPHINE SUFFERINE, "Біла Вежа", "Залізний Хрест", "АССА", "Патроничі", "Сокира Перуна", GREEN SILENCE, ЛТК та інші.
 
Bereziv Bander Fest – етнофестиваль у патріотичному дусі, його мета – популяризувати українську музику, патріотизм та активний відпочинок, відзначає директор та засновник фестивалю Андрій Негрич. Окрім музики, гостей Bereziv Bander Fest чекають різноманітні активності на окремих локаціях по всій території фестивалю: піші екскурсії, велосипедні прогулянки, польоти на дельтапланах та парапланах, екстремальне катання на квадроциклах, позашляховиках, кінні поїздки мальовничими гірськими масивами, навіть уроки екстремального виживання в горах та козацькі забави. Проводитимуть тут також танцювальні флешмоби та різноманітні майстер-класи.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: