fbpx

Перша в історії українка Марія Крестьянська розпочала заплив через Ла-Манш. ФОТО, ВІДЕО

Спорт 16:59, 07.08, 2017

Франківська спортсменка, яка наразі мешкає у Данії, сьогодні перепливе Ла-Манш.

Франківчанка Марія Крестьянська, яка тривалий час готувалася до того, щоби переплисти Ла-Манш,  розпочала свій запилив сьогодні об 11:00 за Британським часом (13:00 за Київським часом).

Тренування Марії розпочались ще за декілька місяців до цього, і з кожним місяцем вона збільшувала період перебування у воді, починаючи від 6 годин, інформує Репортер.

На сьогоднішньому запливі її підтримала команда – команда плавчині буде зачитувати їй всі слова підтримки, які писатимуть у чаті вболівальники, про це повідомили на сторінці Марії у Фейсбук.

 

Марія Крестьянська з Івано-Франківська розпочала заплив через Ла-Манш, щоб стати першою в історії українкою, яка перепливе канал.

Ла-Манш – протока між Великою Британією та Францією, довжина якої 578, а ширина – 32 км.

В інтерв'ю Громадському Марія розповідала, що охочі перепливти Ла-Манш реєструються у двох організаціях, які надають супровідний човен, що оплачується безпосередньо спортсменом. Штурман на човні стежить за безпекою. 

КУРС писав, що плавання для франківчанки Марії Крестьянської, яка зараз мешкає в Данії,  дитяче захоплення, яке зародилось ще у Франківську і стало сенсом життя. До того, як готуватися підкорити Ла-Манш, спортсменка тривалий час займалася тріатлоном.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: