fbpx

Івано-Франківськ втратить 1,5 мільйони гривень, бо підрядник "забув" подати довідку про несудимість

Суспільство 20:44, 25.04, 2017

Департамент житлової, комунальної політики та благоустрою Івано-Франківської міської відхилив найнижчу цінову пропозицію на капітальний ремонт пішохідної зони з велодоріжкою навколо міського озера та укладе договір з підприємством, яке виконає роботи на 1,5 млн дорожче.

Департамент провів тендер на капітальний ремонт пішохідної зони з влаштуванням велодоріжки навколо міського озера. Переможцем торгів спочатку оголосили ТОВ “БК Трейдзахідбуд” з пропозицією 15, 237 млн грн.

Втім, тендерний комітет комунального департаменту відхилив пропозицію переможця торгів. Таке рішення в департаменті пояснили тим, що ТОВ “БК Трейдзахідбуд” не надало… довідку про несудимість.

“Переможець торгів ТОВ “Будівельна компанія Трейдзахідбуд” протягом 5 днів надав документи без довідки, яка підтверджує, що службова (посадова) особа учасника, яка підписала тендерну пропозицію, не була засуджена за злочин, вчинений з корисливих мотивів, судимість з якої не знято або не погашено у встановленому законом порядку”, – йдеться в протоколі засідання тендерного комітету.

Наступною дешевшою пропозицією була заявка від ТОВ “Шляхбуд-ІФ”: компанія готова була виконати роботи за 15, 343 млн грн з ПДВ. Однак тендерний комітет департаменту вирішив, що вона також не відповідає вимогам тендерної документації. Тому переможцем тендеру визнали ТОВ “Івано-Франківськавтодор” з найдорожчою пропозицією: компанія капітально віремонтує пішохідну зону і облаштує велодоріжку навколо міського озера за 16, 777  млн грн з ПДВ.

“Забудькуватість” керівництва “Трейдзахідбуду” обійдеться місту в 1, 540 млн грн переплати.

За даними системи YouControl, “Івано-Франківськавтодор” заснували у 2012 році Андрій Шуневич, Володимир Височанський та Ігор Возний.

Кінцевим бенефіціаром та генеральним директором ТзОВ “Івано-Франківськавтодор” є Андрій Шуневич. Фірма, наближена до керівництва міської партії “Свобода”,  роками отримує підряди на ремонт доріг в Івано-Франківську.

Ігор Возний, депутат Надвірнянської міської ради від БПП “Солідарність” (раніше був депутатом міськради у Надвірній від “Сильної України” Сергія Тігіпка).

Володимир Височанський, якому належить частка 50% у статутному капіталі підприємства, був депутатом Перемишлянської районної ради на Львівщині від ВО “Свобода”.

Засновником та керівником ТОВ “БК Трейдзахідбуд”, через недбалість якого місто переплатить 1,5 млн гривень, є Ігор Дем’янів. Це підприємство виконувало роботи з будівництва дитячого садка у Крихівцях та виконує підряди в Івано-Франківську з ремонту доріг.

Третій учасник, ТзОВ “Шляхбуд-ІФ”, зареєстрований 1 вересня 2015. З того часу компанія виконувала роботи у Черніївській сільраді Тисменицького району та у селах Івано-Франківської міської ради – Крихівцях, Микитинцях, Вовчинцях, Хриплині, а також роботи з благоустрою території Івано-Франківської центральної міської клінічної лікарні. Керівником та засновником фірми є Ігор Лучко. “Шляхбуд-ІФ” постійно бере участь у тендерах на будівельні чи ремонтні роботи в обласному центру і програє їх.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: