fbpx

Франківська облрада просить виділити з держбюджету 56,7 млн грн на зарплати бюджетникам

Здоров'я 15:37, 09.12, 2016

Івано-Франківська облрада звернулася до Голови Верховної Ради, прем'єр-міністра, міністра охорони здоров'я та народних депутатів від області з проханням вишукати можливість виділити області 56,7 млн грн на зарплати працівників бюджетних установ.

Директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ірина Мацькевич зазначила, що заборгованість з виплати заробітної плати лише перед медиками за листопад-грудень становить 35,4 млн грн.

"Минулого тижня проведені зустрічі з керівниками РДА і обговорено вирішення цієї проблеми частково на місцевому рівні. Нардепам направили листи з проханням залучити додаткові кошти з державного бюджету. Думаю, нам вдасться врегулювати проблему і до кінця року питання заробітної плати працівникам охорони здоров’я ми закриємо", – повідомила Мацькевич.

"На сьогодні з тими мінімальними заробітними платами для людей, які щодня рятують наші життя, ми уже отримуємо відтік кадрів з молодшої і середньої ланки медицини. Якщо зараз їх взагалі перестануть виплачувати, то з роботи підуть і лікарі", – зауважив депутат облради Олег Атаманюк.

Голова облради Олександр Сич зазначив, що в цій ситуації не винні ні облдержадміністрація, ні обласна рада.

"Якщо функції забезпечення освіти і медицини взяла на себе держава, то вона має їх забезпечити. У нас десятки мільйонів заборгованості по заробітній платі лікарям і медикам, і в той час Кабмін приймає постанови і фінансує об’єкти соціальної інфраструктури в області без нашого відома. Значить, гроші є, але хтось хоче показати себе добрим у тій чи іншій громаді", – сказав Сич.

Голова постійної депутатської комісії з питань охорони здоров'я Івано-Франківської обласної ради Манолій Піцуряк зачитав звернення до Голови Верховної Ради, прем’єр-міністра, міністра охорони здоров’я та народних депутатів від області з проханням вишукати можливість виділити області 56,7 млн грн на зарплати працівників бюджетних установ. Облрада звернення підтримала 72 голосами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: