fbpx

Франківці платитимуть 3,50 гривні за проїзд у маршрутках

Суспільство 13:38, 03.04, 2015

Сьогодні члени виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради проголосували за проект рішення про встановлення розміру плати за проїзд у громадському транспорті у розмірі 3,50 гривень.

Як повідомляв КУРС, департамент житлово-комунального господарства, транспорту і зв'язку виніс такий проект рішення на засідання МВК, яке відбулось 31 березня. Через чергову дискусію, яка виникла з перевізниками щодо встановлення нової ціни, голосування відклали. Виконавчий комітет та представники громадськості нагадали перевізникам, що вони не виконали умов, які перед ними ставились напередодні 1 вересня 2014 року. Тоді очікувалося, що в маршрутках з'являться квитки, відеореєстратори, навігатори. Цього не сталося, але ціна на проїзд зросла з 2 грн. до 2,75 грн. Цього разу ціну хотіли підвищити до 4 грн. При цьому перевізники нарікають, що через ріст цін на паливно-мастильні матеріали та запчастини виконати будь-які умови неможливо. Місто, у свою чергу, продовжує вимагати підвищення якості надання послуг.

Вчора, 2 квітня, перевізники підготували та презентували свої пропозиції представникам виконавчого комітету, після чого відбулось їх обговорення та з'ясування спірних питань. Зваживши всі економічні показники, представники влади та перевізники дійшли згоди.

"Нам вдалося досягти консенсусу без жодних політичних натяків", – зазначив міський голова Віктор Анушкевичус.

Перевізники зобов'язуються підписати додаткову угоду та виконувати її умови. Це, зокрема, встановлення навігаторів та впровадження білетів для пасажирів. Порушення домовленостей відобразиться на наступному конкурсі серед перевізників.

Домовленості діють до 10 червня 2015 року. Ті перевізники, які не виконають умов, змушені будуть повернутися до ціни – 2 грн. за проїзд. Інформація про тих, хто підписав договір з міською владою, міститиметься на офіційному сайті міста, іншим перевізникам піднімати ціну буде заборонено.

До 1 липня 2015 будуть оголошені нові умови конкурсу перевізників. 

Для ДП "Електроавтотранс" ціну проїзду вирішили підняти до 2,75 грн.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: