fbpx

Франківців запрошують на виставку творів Опанаса Заливахи

Суспільство 13:17, 31.01, 2017

6 лютого о 15.00 відбудеться урочисте відкриття виставки творів та презентація альбому художника Опанаса Заливахи.

Захід проведуть у виставковій залі Івано-Франківської обласної організації Національної спілки художників України (вул. Незалежності, 53) за участі Заслуженого артиста України, бандуриста, кобзаря Тараса Компаніченка з Києва.

До огляду шанувальників образотворчого мистецтва пропонується понад 50 оригінальних композицій яскравого представника покоління шістдесятників, незламного борця за незалежність України, багаторічного політв'язня, Заслуженого художника України, лауреата Національної премії імені Тараса Шевченка Опанаса Заливахи. 

Буде презентовано новий ґрунтовний альбом маловідомих творів художника.

Підготовка альбому Опанаса Заливахи, який нещодавно з'явився в івано-франківському видавництві "Лілея-НВ", зайняла близько 5 років. Його упорядник – мистецтвознавець, художник Мирослав Аронець. Він також автор передмови про життєвий і творчий шлях Опанаса Заливахи, що увійшла до видання. В альбомі багато світлин Заливахи – у майстерні, на художніх виставках, у сімейному колі, з друзями. У книзі 118 репродукцій робіт митця, які для видання альбому надали Івано-Франківський музей мистецтв, Івано-Франківський музей визвольної боротьби, Український музей в Нью-Йорку, а також власники картин з своїх приватних колекцій.

"Твори Опанаса Заливахи збагатили українську образотворчу культуру ХХ ст. глибиною образного бачення української теми, її філософським трактуванням. Базується воно на знанні історії боротьби українського народу за свою незалежність, яка явила на світ національних героїв. Їх самопожертва і заклала міцний фундамент нової самостійної держави Україна", – повідомляють у видавництві "Лілея-НВ", де вийшов друком мистецький альбом.

Читайте також у матеріалах КУРСу блог Івана Костюка "Час без Майстра"

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: