fbpx

"Французька весна": музиканти з Тулузи відкрили Франківську справжній шансон. ВІДЕО

Культура 11:16, 23.04, 2017

Концерт тріо Гійома Лопеза відбувся в суботу, 22 квітня, в рамках проведення в місті кінофестивалю «Французька весна». Музиканти, що грають на балах та у філармоніях, експериментували - виступили в "Панорама паб".

Нагадаємо, у Івано-Франківську вперше проводять кінофестиваль "Французька весна". 

“Ми вперше в Україні, – розповідає учасник тріо Камій Ребо. – Виступили також в Києві, Рівному та Львові. Нам подобається. Ми бачимо, що людям цікаво пізнавати нашу музику і це чудово”.

Тріо грає суміш традиційної музики Окситанії (історичний район на півдні Франції), Андалусії (іспанська автономія) і Франції, пише Репортер. Відтак і співають іспанською, французькою та на гасконському діалекті, який поширений в Окситанії.

“Ми звично граємо на традиційних балах та в камерних залах філармоній, – додає Гійом. – Там слухачі – тиха аудиторія. Наше тріо не грає пабах, тому ми не знаємо, чого очікувати від виступу”.

Музиканти запропонували франківській публіці сплав джазу та традиційного шансону.

Гійом Лопез – співак, який володіє мистецтвом гри на багатьох музичних інструментах, поєднує традиційну музику країн Західної Європи, автентичну андалузьку музику та французьку пісню. 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: