fbpx

Гаражний кооператив "Соколи" пікетує Івано-Франківський обласний господарський суд

Суспільство 11:27, 01.04, 2015

Представники кооперативу, який налічує понад 1200 гаражів, вимагають скасувати рішення Вовчинецької сільської ради про продаж землі разом із гаражами місцевому підприємству "Родон".

Сьогодні Івано-Франківський обласний господарський суд розглядає справу, яку порушила Івано-Франківська обласна прокуратура з приводу неправомірного продажу більше 6 га землі і відповідно нанесення державі значних матеріальних збитків.

Раніше перший заступник прокурора Івано-Франківської області звернувся до господарського суду Івано-Франківської області з позовом визнати недійсним договір купівлі-продажу земельної ділянки, на якій знаходяться більше 1200 гаражів мешканців Франківська. Відповідачі у справі – Вовчинецька сільська рада і АТВТ "Родон". Гаражний коператив "Соколи", який продали разом із землею, є третьою стороною в справі.

Люди прийшли з пікетом до суду, щоби вимагати справедливого рішення.

"Ми вимагаємо скасувати незаконне рішення Вовчинецької сільської ради, яка продала "Родону" землю разом із гаражами, – виступив від пікетувальників власник гаража, учасник кооперативу Андрій Щур.  Вважаємо цей продаж незаконним, ми дізналися про нього тільки через рік після того, як все сталося. Частина учасників нашого кооперативу мають приватизовані гаражі із землею, то їх позивають до суду, щоби скасувати приватизацію".

За словами Андрія Щура, є інформація, що цю земельну ділянку перепродують під житлову забудову. Власники гаражів занепокоєні, що їхні гаражі знесуть, щоби звільнити землю. 

Люди більше двох років протестують проти рішення Вовчинецької сільради, яке датоване ще 2008 роком.

"Територія по суті була міською, і тільки постфактум включена в генплан Вовчинців. Ці 6 га "Родон" придбав за півтора мільйона гривень. Прокуратура повважала, що землю з чужими гаражами сільрада продала за заниженою у шість разів ціною від експертної оцінки землі",  повідомив активіст Володимир Кушніренко, який допомагає людям відстояти свої права і представляєї їхні інтереси в суді.

Наразі триває третє слухання у справі.

КУРС повідомляв, що прокуратура відкрила кримінальне провадження щодо посадових осіб Вовчинецької сільради, їх обвинувачують у незаконному продажі більше шести гектарів землі.

Начальник відділу захисту інтересів громадян і держави у сфері земельних відносин управління представництва, захисту інтересів громадян та держави в суді прокуратури Івано-Франківської області Любомир Хамець відзначив, що як досудове слідство, так і прокуратура вбачає ненадходження до бюджету сільради значної суми коштів.

 

 

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: