fbpx

Прокуратура підозрює посадових осіб Вовчинецької сільради у земельних аферах

Суспільство 14:55, 12.01, 2015

Прокуратура відкрила кримінальне провадження щодо посадових осіб Вовчинецької сільради, яких обвинувачують у незаконному продажі більше шести гектарів землі.

Крім того, перший заступник прокурора Івано-Франківської області звернувся до господарського суду Івано-Франківської області з позовом визнати недійсним договір купівлі-продажу земельної ділянки.

Сьогодні у господарському суді відбулося друге судове засідання за позовом прокуратури.

Так, 13 лютого 2008 року Вовчинецька сільрада передала в оренду АТВТ "Родон" земельну ділянку, площею 6,3201 га по вул. Вовчинецькій, 225, с. Вовчинець Івано-Франківської міської ради. А вже 7 березня того ж року сільрада уклала з "Родоном" договір купівлі-продажу цієї земельної ділянки.

При цьому на землі, яку продала сільрада, розташовані понад півтори тисячі гаражів гаражного кооперативу "Соколи". Тому гаражники звернулися до суду з клопотанням залучити гаражний кооператив "Соколи" третьою стороною у справі.

"Колишнє керівництво заводу "Родон" виділило землю для своїх працівників під гаражі. Вони приватизують землю з нашими гаражами. Тепер нам куди йти? Нас є 1700 чоловік! Це два аферисти Назар (голова Вовчинецької сільради – КУРС) і Каспрук (директор "Родону"  КУРС) зробили аферу, після якої ми три роки ходимо, оббиваємо пороги, судимося",  заявив у судовому засіданні один з власників гаражів Степан Бучецький.

Начальник відділу захисту інтересів громадян і держави у сфері земельних відносин управління представництва, захисту інтересів громадян та держави в суді прокуратури Івано-Франківської області Любомир Хамець пояснив, що позов прокуратури базується на матеріалах кримінального провадження.

"Договір оренди, як і договір купівлі-продажу, був укладений не на конкурсних засадах. Як Вовчинецька сільська рада, так і АТВТ "Родон" знали, що на даній ділянці знаходяться приміщення гаражного кооперативу "Соколи". Про це їм було відомо", – відзначив Любомир Хамець.

До того, додав прокурор, землю з чужими гаражами сільрада продала за заниженою у шість разів ціною від експертної оцінки землі.

"Як досудове слідство, так і прокуратура вбачає ненадходження до бюджету сільради відповідних коштів",  додав прокурор.

Прокуратура просить суд скасувати ряд рішень сільради, які призвели до продажу землі, та визнати недійним державний акт на землю.

Суд виніс ухвалу залучити гаражний кооператив "Соколи" третьою стороною у справі. Через те, що представники Вовчинецької сільради у суд не з’явилися, суд переніс слухання на 26 січня.

Як пояснюють власники гаражів, наразі документи на землю оформлені на фірму "Х-Адванс", яка є правонаступником заводу "Родон".

Як писав КУРС, власники гаражів кілька років воюють з фірмою "Х-Адванс" за землю. Люди вважають, що підприємство незаконно приватизувало ділянку площею шість гектарів під їхніми гаражами.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: