fbpx

Газовики і нафтовики Прикарпаття пікетують обласну раду. ФОТО

Суспільство 09:50, 31.03, 2016

Працівники нафтогазовидобувної галузі Прикарпаття пікетують обласну раду: люди протестують проти закриття нафтових і газових свердловин в області і скорочення робочих місць.

Сотні працівників нафтогазовидобувних підприємств з Надвірнянщини, Долинщини та інших районів області мітингують під обласною радою напередодні сесії. Люди просять обласних депутатів підтримати їхні вимоги щодо продовження експлуатації двох газових родовищ – Битків-Бабчинського і Лопушнянського.

Нагадаємо, Державна служба геології та надр України не продовжила спецдозволи на видобуток газу на свердловинах цих родовищ, що ставить під загрозу звільнення сотні працівників "Надвірнанафтогазу".

"Наростає напруга в селищних радах, в громадах, в нашому колективі. Ми терпіти більше не згодні. Ми не просимо, ми тепер вимагаємо. Ми вимагаємо припинити антидержавницьку політику окремих чиновників уряду, дати нам, нафтовикам, право на працю. Маємо надію, що обласна рада підтримає наші вимоги, адже їх підтримали всі місцеві ради, на теренах яких ми працюємо. Жодна попередня влада не дозволяла собі такого, і тільки ця влада зупинила ці родовища…" – виступали пікетувальники. 

Колектив "Надвірнанафтогазу" звернувся з листами до керівництва ОДА та уряду, вимагаючи продовжити роботу свердловин. На підтримку вимог колективу нардеп Юрій Дерев'янко звернувся до Кабміну із запитом, в якому просить відновити розробку Битків-Бабчинського нафтогазоконденсатного родовища та не допустити скорочення працівників НГВУ "Надвірнанафтогаз" ПАТ "Укрнафта".

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: