fbpx

Голова САД в Івано-Франківській області підписав із протестувальниками із Задністрянська протокол про ремонт дороги

Суспільство 19:07, 01.09, 2015

Протест проти затримки в ремонті дороги біля села Задністрянськ Галицького району на Франківщині, де місцеві мешканці перекривали автотрасу державного значення Н-09, завершився поливанням і протоколом зі Службою автомобільних доріг області.

Автотраса державного значення Івано-Франківськ – Львів розблокована. Дві години тому її перекривали мешканці Задністрянська, щоби привернути увагу районної влади та САД в області до ремонту цієї частини дороги та до складної екологічної ситуації в селі у зв'язку з тим, що ремонт призупинили. 

На місці пікету з людьми спілкувалися голова Галицької РДА Ярослав Бартків, начальник САД в області Василь Буджак та представник фірми ПБС Михайло Литвинюк.

ПБС готова підписати договір та закінчити роботи на цьому відрізку дороги. Фірма, яка зараз проводить ремонтні роботи на цій ділянці дороги, відповідно до тендеру, – ТрейдІнвест-Іф. Її представника на акції протесту не було.

Задністрянці в категоричній формі вимагали полити дорогу і якнайшвидше відновити ремонт. Дорожники зняли покриття і недоробили навіть її основу.

За вказівкою голови РДА на місце пікету прибула пожежна машина і щедро злила водою ділянку. Так має бути впродовж наступних 8 днів. Як повідомив голова обласної ветеранської організації учасників АТО, що також був присутній на пікеті, Андрій Долик, це зафіксували в протоколі про наміри.

"Це не вихід поливати дорогу з пожежної машини. В області оголошено найвищий – 5-ий ступніь пожежної небезпеки. В Галичі всього дві пожежні. А якщо треба буде терміново гасити вогонь, а одна з них  порожня? Хто потім відповідатиме за таку безвідповідальність?" – обурювався Андрій Долик.

Протокол на місці протесту підписали голова РДА та начальник САД і представники громади Задністрянська. В документі зазначено, що впродовж наступних 8 днів підрядник має поливати дорогу і зробити її ремонт. 

"Коли приїхала пожежна машина, всі аж пищали від радості. Це можна зрозуміти тільки, коли побуваєш на місці. За пару хвилин ти весь білий, уявляти навіть страшно, що в легенях. Всі кашляють. Жінка каже: чекайте, я виїду машиною зараз, вона чорного кольору, а стала біла-біла від тих осадів. На кущі і дерева боляче дивитися, вони вкриті таким шаром білої гидоти, що страшно. Жартували, що жінкам пудру там купувати не потрібно – лиш вийди надвір подихати свіжим повітрям  і макіяж готовий",  описує свої враження франківська волонтерка Наталя Котик.

Що стосується ремонту, то на запитання місцевих мешканців, яка саме фірма відповідальна за ремонт цієї частини дороги, голова Галицької РДА розвів руками і послав представників громади до начальника САД. Той повідомив, що ПБС.

Проте це не виявилося правдою.

Представники ПБС внесли ясність у ситуацію. Фірма ПБС запропонувала САД доробити цю ділянку, для цього тій слід розірвати договір із субпідрядником та заключити договір з новим. Документальне оформлення передачі права на ремонт, за словами представників ПБС, гальмує власне ТрейдІнвест-ІФ.

За умови підписання договору з ПБС Михайло Литвинюк пообіцяв за 8 днів зробити той відрізок дороги.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: