fbpx

Громадськість Надвірнянщини проти призначення авторитета Пупця на райавтодор. ЗВЕРНЕННЯ

Політика 19:23, 17.06, 2016

У зверненні до голови Івано-Франківської ОДА Олега Гончарука Громадська рада при Надвірнянській РДА засудила призначення на посаду директора "Надвірнянського райавтодору" Любомира Григораша, раніше засудженого за продаж наркотиків і відомого як Пупець. Також рада визнала незадовільною роботу керівництва району.

У середу, 15 червня, на засіданні Громадської ради при Надвірнянській РДА обговорили скандальне призначення Любомира Григораша директором "Надвірнянського райавтодору" ДП "Івано-Франківський облавтодор".

Як повідомляв КУРС, 13 червня Григораша представили колективу райавтодору. У районі його також знають за прізвиськом Пупець: у 90-ті роки Григораш був засуджений до семи років ув'язнення за торгівлю наркотиками, з яких відсидів п'ять. 

На засідання Громадської ради у середу прибув також директор облавтодору Юрій Ходаковський, який намагався переконати обурену громадськість, що Григораша призначили виключно "за ділові якості", оскільки він "фаховий менеджер" і "порядна надвірнянська людина". "Дайте нам три місяці", – заспокоював Ходаковський, обіцяючи показати результат з ремонтом доріг. Подейкують, Григораш доводиться Ходаковському кумом.

Однак громадська рада обіцянкам не повірила. Рада звернулася до голови ОДА Олега Гончарука з вимогою не допустити скандального призначення. В іншому разі надвірнянці погрожують заблокувати райдержадміністрацію. Громадськість нагадала Гончаруку його обіцянку про відповідальну і відкриту кадрову політику в районі та врахування думки громади.

Подаємо звернення повністю:

ЗВЕРНЕННЯ

Шановний Олеже Романовичу!

15 червня 2016 року відбулося засідання громадської ради при Надвірнянській районній державній адміністрації Івано-Франківської області. Громадськість стурбована призначенням керівника Філії "Надвірнянський райавтодор" ДП "Івано-Франківський облавтодор". Підприємство очолив Любомир Григораш, який відомий у 90-х роках у Надвірні за прізвиськом Пупець. Факт призначення його керівником свідчить про те, що керівництвом Надвірнянської РДА та особисто головою Надвірнянської РДА Олександром Кенізом не виконується доручення громади Надвірнянщини та Вашого персонального доручення і особистого запевнення у тому, що усі кадрові призначення вирішуватимуться відкрито і на благо району.

На думку представників громадських об’єднань, які входять до складу громадської ради при Надвірнянській РДА, керівництво району працює незадовільно, очільник систематично ігнорує запрошення голови громадської ради щодо участі у засіданнях. 

Отже, головою Надвірнянської РДА на сьогоднішній день проігнороване Ваше запевнення про те, що робота керівництва Надвірнянської РДА буде зразковою та рішення будуть прийматися відповідально. Кадрові питання приймаються непрозоро. Дані обставини ведуть до нарікань зі сторони населення, що в свою чергу ще більше загострює ситуацію.

За результатами обговорення роботи Надвірнянської РДА на засіданні Громадської ради при Надвірнянській РДА 15 червня 2016 року було прийнято рішення зобов’язати Вас як керівника Івано-Франківської ОДА провести зустріч з активом Надвірнянщини до 25 червня 2016 року з метою належної оцінки роботи керівництва району.

У зв’язку із вищезазначеним 

1. Вимагаємо від Вас невідкладної реакції з приводу вирішення та врегулювання даного питання. У випадку нереагування на наше звернення ми змушені будемо звернутися до депутатів Надвірнянської районної ради Івано-Франківської області з пропозицією висловити недовіру керівництву Надвірнянської РДА у зв’язку з бездіяльністю та недбалим виконанням своїх посадових обов’язків. Якщо наші вимоги не будуть виконані, попереджаємо, що 29 червня 2016 року о 08.00 годині члени громадської ради при Надвірнянській РДА проведуть безтермінову акцію щодо недопущення керівництва Надвірнянської РДА на свої робочі місця. При цьому буде залучено до висвітлення даних проблеми ЗМІ України.

2. Провести кадрові зміни у структурних підрозділах та керівництві Надвірнянської РДА Івано-Франківської області.

3. Повідомити про результати розгляду даного звернення, вжиті заходи та прийняті рішення.

 

Сьогодні звернення Олегу Гончаруку передав голова Громадської ради при Надвірнянській районній РДА Віталій Трачук

За словами Трачука, голова ОДА зазначив, що не володів інформацією про призначення, але пообіцяв, що "реакція буде миттєвою". 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: