fbpx

"Вишиванкового" інспектора Держпраці, якого спіймали на хабарі, засудили до штрафу

Суспільство 10:54, 04.08, 2017

Днями Івано-Франківський міський суд виніс вирок у справі головного державного інспектора відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці в області, якого у середмісті Франківська затримали на хабарі.

Нагадаємо, 18 травня, на Свято вишиванки, в Івано-Франківську під час отримання другої частина хабара в розмірі 500 доларів США та 1 тисячі гривень інспектора обласного Управління Держпраці затримали поблизу готелю "Надія" в Івано-Франківську.

У матеріалах судової справи йдеться, що обвинувачений був призначений на посаду 17 березня 2016 року.

8 лютого 2017 року представник ТОВ "ЛІСПРОМБУД-ІФ" звернувся в Управління Держпраці в Івано-Франківській до обвинуваченого з приводу оформлення дозволу на виконання робіт з підвищеною небезпекою у сфері лісозаготівлі, лісопильного та стругального виробництва.

Обвинувачений дав представнику підприємства список документів для отримання дозволу. Також для отримання дозволу необхідно було отримати висновок експертизи про додержання вимог законодавства з питань охорони праці та промислової безпеки, який видавало ДП "Карпатський ЕТЦ",

Інспектор Держпраці запропонував представнику допомогу в отриманні експертного висновку. Чоловік запропонував за неправомірну вигоду повпливати на службових осіб ДП "Карпатський ЕТЦ" при прийнятті позитивного рішення щодо видачі висновку експертизи для ТОВ "ЛІСПРОМБУД ІФ".

14 березня 2017 року обвинувачений отримав від представника фірми перший транш хабара – 4000 тисячі гривень.

18 травня під час отримання другої частина хабара в розмірі 500 доларів США та 1 тисячі гривень інспектора затримали поблизу готелю "Надія" в Івано-Франківську.

В суді інспектор Держпраці свою вину визнав повністю, щиро розкаявся і просив суворо не карати.

Суд кваліфікував дії обвинуваченого за ст. 369-2 ч. 2 КК України, оскільки він отримав неправомірну вигоду за вплив на прийняття рішення.

Суд визнав його винним та призначив 25 500 гривень штрафу. Також інспектор заплатить 3216 гривень за проведення судових експертиз.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: