fbpx

Калушан стривожив дивний запах – "хімія" готується до запуску

Суспільство 12:39, 08.06, 2017

Сьогодні зранку у Калуші відчувається нехарактерний запах. Містом уже поповзли чутки про аварію "на хімії", однак в управлінні з питань надзвичайних ситуацій цю інформацію спростували.

Надзвичайники повідомили, що "Карпатнафтохім" після кількарічного простою готується до пуску та проводить випробувальні роботи, через що у повітрі – нехарактерний запах. Виною ще й погода, через яку викиди не розсіюються, а опускаються вниз.

Тим часом зранку калушани забили на сполох. Налякані різким неприємним запахом, люди передають один одному повідомлення про нібито аварію на "хімії" та радять зачиняти вікна.

Як запевнив у коментарі "Вікнам" начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Калуської міської ради Ігор Головатчук, жодної аварії на ТОВ "Карпатнафтохім" не сталося.

"Підприємство готується до пуску та проводить випробувальні роботи, через що із труб "пішли" відходи. У них так завжди: коли зупиняються, а потім запускається наново, лишні "продукти" згоряють і виділяють неприємний запах. Якщо б надворі було сонячно, викиди б розсіювалися, а так – у повітрі відчувається неприємний нехарактерний запах".

Наразі працівники управління з питань надзвичайних ситуацій повідомляють дитячі садки про те, що у Калуші спокійно і жодної надзвичайної ситуації немає, — щоб попередити хвилювання батьків та вихователів.

Користувачі соцмереж повідомляють і про неприємний запах навіть в Івано-Франківську. Роман Турій зазначає:

"Бельведерська, Мазепи, Лепкого, Незалежності  чути різкий запах якихось продуктів горіння, чи що. Перехожі навіть між собою про це говорять. А Ви щось таке чуєте?"

На відкриття ТОВ "Карпатнафтохім" приїде прем’єр-міністр. Орієнтовна дата запуску  10-12 червня.

Як писав КУРС, російська приватна нафтова компанія "Лукойл" продала нафтохімічний завод "Карпатнафтохім". Понад 25% "Карпатнафтохіму" перейде у власність лондонській "Techinservice Limited", більш як 50% підприємства через кіпрську "Xedrian Holding ltd" купив громадянин України.

Один з нових власників підприємства Ігор Щуцький, загальна сума операції з продажу "Карпатнафтохіму" склала $ 25 млн. Ім'я другого власника не розкривають. За даними ЗМІ, це бізнесмен і нардеп Костянтин Жеваго.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: