fbpx

Коломийська міськрада заборгувала чернівецькій фірмі 1,8 мільйона гривень за ремонт вулиці Січових Стрільців

Суспільство 10:10, 09.10, 2014

Дочірнє підприємство "Явсон-Чернівці" приватного підприємства фірми "Явсон" звернулось до господарського суду з позовом до відділу управління комунальним майном Коломийської міської ради про стягнення 1 868 964 гривень заборгованості за виконані роботи з реконструкції вулиці Січових Стрільців.

Крім того, у судовому позові "Явсон-Чернівці" просить стягнути 3% річних у розмірі 144 089 гривень та 26 631 гривень інфляційних втрат.

Договір між сторонами був укладений 22 грудня 2012 року. Підрядник зобов'язався виконати роботи з реконструкції вул. Січових Стрільців у Коломиї, а замовник – прийняти та оплатити їх.

Ціна договору становить 8 656 109,00 гривень.

Акти приймання виконаних будівельних робіт свідчать про те, що позивач свої зобов'язання виконав. Однак відповідач, всупереч умовам договору, не оплатив виконані роботи в повному обсязі.

Представник Коломийської міськради позов заперечив, посилаючись на відсутність фінансування, а відповідно і відсутність вини у невиконанні зобов’язання щодо оплати.

Однак суд вирішив, що відсутність бюджетних коштів не є підставою для звільнення від відповідальності за порушення зобов'язання, передбаченого договором. Рішенням суду відділ управління комунальним майном Коломийської міської ради повинен виплатити основну заборгованість у сумі 1 868 964 гривень та 37 379,28 гривень судового збору.

"Вимоги позивача в частині стягнення 3% річних та інфляційних втрат задоволенню не підлягають, виходячи з того, що в договорі сторонами не встановлено строку (термін) виконання боржником обов'язку, а вимога про оплату заборгованості, на підставі якої у боржника виникає обов'язок у семиденний строк виконати зобов'язання, позивачем не направлялась", – йдеться в рішенні суду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: