fbpx

Командира "Азову" обрали головою нової партії "Національний корпус"

Політика 14:17, 14.10, 2016

Громадська організація "Цивільний корпус "Азов" переформатувалася у партію.

Сьогодні, 14 жовтня, у Києві відбувся перший з’їзд політичної партії "Національний корпус", яка сформувалася на базі громадської організації "Цивільного корпусу "Азов". Головою партії на чотири роки обрали народного депутата, який був керівником батальйону "Азов", Андрія Білецького. Про це повідомив "Тиждень".

Першим заступником голови партії обрали Назара Кравченка, який раніше очолював ЦК "Азов". Ще одним заступником – Миколу Кравченка.

На з’їзді була оголошена програма партії. У статуті зазначено, що гарантія національної безпеки є основною функцією держави, український воїн – єдиний реальний гарант суверенітету та територіальної цілісності України, національний інформаційний простір має бути дієво захищений: 100-відсоткове інтернет-покриття території країни, створення національних (зокрема, державних) операторів мобільного зв’язку, відокремлення України від російської мережі передачі даних, введення нової процедури ліцензування та перегляду існуючих ліцензій ЗМІ з урахуванням безпеки та захисту національних інтересів.

Щодо відносин із РФ нова партія декларує визнання Росії державою-агресором на всіх рівнях глобальної політики та світової дипломатії, наполягає на односторонній денонсації Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією від 1997 року.

Також у програмі декларується, що Україна має стати основою Балто-Чорноморського Союзу.

Щодо адміністративної реформи партія декларує децентралізацію соціально-економічних галузей і водночас централізацію стратегічних для України сфер.

Нагадаємо, навесні 2014 року в Бердянську під головуванням Андрія Білецького був створений батальйон (згодом – полк) "Азов", восени він увійшов до складу Національної гвардії. Пізніше активісти створили при полку громадську організацію "Цивільний корпус "Азов".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: