fbpx

Комунальна сміттєвозка завалила цегляну огорожу на приватне авто і втекла. ФОТО

Суспільство 20:26, 27.02, 2017

Автомобіль комунального підприємства АТП 0928, який вивозив відходи з сміттєвого майданчика на Вінницькій, 9 у Івано-Франківську, зруйнував огорожу смітника. Та впала на припаркований автомобіль.

Невисока цегляна стінка, що її завалили під час вивезення сміття комунальники, відгороджувала сміттєвий майданчик від парковки. Сміттєвозка, незважаючи на збитки, забралася геть. Обурений власник авто розповів про випадок у соцмережі. 

"Пішов зранку пішки на роботу. Машину залишив у дворі. Приїхали комунальники (сміттєвозка). Завалили своїм маніпулятором з баком стіну на мою машину. І спокійно собі без будь-яких емоцій поїхали. При цьому завантажували сміття на машину так, що, певно, половину сміття залишилось на дорозі. (Такий, власне, безлад на вул. Вінницькій, 9, на жаль, є постійний)", – пише франківець Володимир Кричун. 

Виявляється, з приводу майданчика для складання ТПВ мешканці прилеглих будинків неодноразово зверталися до міської влади  в Департамент комунальної політики, який очолює Михайло Смушак, та до міського голови Руслана Марцінківа. Сміттярка розташована з порушеннями і не впорядкована. Окрім того, підприємство, яке вивозить сміття, не прибирає майданчик.

"З цього приводу (що сміттярка всупереч усім вимогам і санітарним нормам влаштована впритул до дитячого майданчика (хоча за правилами відстань має бути не менше 20 метрів), що її прибирають так, ніби взагалі не прибирають, і т. д.) жителі будинку неодноразово надсилали відповідні колективні звернення як до мера Руслан Марцінків, так і до начальника департаменту комунального господарства п. Mykhailo Smushak. 

1

2

Однак замість вирішення питання по суті отримували відписки, що вони "працюють" (тобто пишуть приписи до АТП) і при нібито повторній перевірці майданчика порушень не виявлено.

Хоча ці "перевірки", які нібито проводять працівники Департаменту, – це ще той цирк і окрема історія. Сміттярку працівники АТП прибирають десь раз у рік. І якщо ви побачили, що її прибирають, значить, через 15-20 хвилин мають приїхати працівники пана М. Смушака і будуть бігати по дворі і просити мешканців підтвердити, що все чисто і ніякого забруднення немає. На моїй пам'яті за останні 2 роки сміттярку прибирали 2 рази і кожного разу через півгодини працівники п. Смушака бігали по двору і просили їм підписати акт, що все чисто. 

При цьому Департамент комунального господарства в принципі не хоче помічати того факту, що сміттярка розташована з порушенням санітарних норм",  викладає суть проблеми франківець. 

Про те, що сміттєвий майданчик на Вінницькій, 9 розміщений з порушеннями санітарних вимог, вказала Департаменту комунальної політики міста санстанція у листі №6 від 06 січня цього року.

На фото  ситуація станом на сьогодні, 27 лютого. 

 

3

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: