fbpx

"Крок назад" – Посольство США в Україні прокоментувало е-декларування антикорупціонерів

Суспільство 09:51, 24.03, 2017

Посольство США в Україні назвало кроком назад ухвалення Верховною Радою закону, який зобов'язує громадські організації подавати електронні декларації.

Про це йдеться у заяві американського посольства у Twitter, передає ТСН.

"Е-декларації для вищих державних службовців – потужний крок у просуванні реформ в Україні. Члени громадянського суспільства відіграють життєво важливу роль у забезпеченні прозорості; робити їх мішенню – робити крок назад",  заявили у посольстві. 

23 березня Верховна Рада ухвалила закон, яким, з одного боку, вивела з-під електронного декларування рядових та офіцерів, які проходять службу за контрактом, з другого  зобов'язала заповнювати електронні декларації тих, хто за гроші іноземних донорів борються в Україні з корупцією. Таким чином депутати забезпечили собі право підглядати за тими, хто підглядає за ними.

Боротьба з "грантоїдами" об'єднала Верховну Раду. Проти були лише "Самопоміч", "Батьківщина" та молоді депутати "Блоку Порошенка". Тепер слово за президентом: Петро Порошенко має право ветувати закон.

Нагадаємо, раніше нардеп від фракції "Народний фронт" Тетяна Чорновол своєю поправкою пропонувала запровадити е-декларування і для осіб, які є засновниками (учасниками), редакторами (головними редакторами) засобів масової інформації. Але під час обговорення така пропозиція була знята, оскільки журналісти не отримують зарплати з бюджету і не живуть на гроші платників податків, на відміну від держслужбовців. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: