fbpx

Марцінків – капелюх на кріслі мера, який свідчить про те, що це місце зайняте, – Ігор Ткач

Політика 18:53, 16.11, 2015

На прохання КУРСу франківські політики, громадські діячі й експерти спрогнозували, яким мером буде Руслан Марцінків, чого від нього можна, а чого не варто сподіватися громаді, а також запропонували поради новообраному голові міста.

Інформаційний аналітик Ігор Ткач нагадує про скромні результати переможця виборів "свободівця" Руслана Марцінківа, а відтак  сумнівну суспільну легітимність новообраного міського голови. 

"Перше, з чого би захотів розпочати, то, напевне, теза, що дива не станеться. Будь-які дива  результат праці. Тому жителям Станиславова треба самим дива втілювати в життя, мер тут взагалі дуже ситуативно. Так сталося, що цього разу обрали не Марцінківа, хоч він і став мером. І це найголовніше, що він має пам'ятати. Він усівся на електричний стілець, і дуже важливо, щоб народ не увімкнув рубильник. Мер слабкий, і це добре, бо сильних мерів на цьому етапі припливу грошей не треба. Отже, ключовою має стати сама рада, і головне у ній  ситуація вимушеного діалогу.

Коли люди змушені спілкуватися, а ще коли це робиться публічно,  з того може щось вийти.

Нехай у Руслана не буде жодних ілюзій, він навіть не менше зло, він капелюх на кріслі мера, який свідчить про те, що це місце зайнято. Люди мають ще обрати з-поміж себе мера, але то  питання наступних виборів. І у Руслана є всі можливості вирости і стати таким, але то дуже тяжка робота над собою і ще більше  над оточенням.

В мене мало віри в Руслана як людину, що здатна ефективно управляти майном міста і представляти інтереси.

Його легітимність  трохи вище рівня моря, і це найголовніше, про що йому треба пам'ятати. Забудьте за міського голову – пильнуйте міську раду  головне, що треба зробити виборцям", – підсумував Ігор Ткач. 

Читайте також: Мер Марцінків  це більш відкрита для громадського контролю система,  Головенський. Місто Марцінківа цікавить мало, більше – перемога над ним, – Ростислав Шпук.

Як повідомляв КУРС, міська ТВК оголосила результати другого туру виборів міського голови Івано-Франківська. Руслан Марцінків отримав 37 714 голосів, Ігор Насалик – 29 077. Всього проголосували – 68 790, невикористаних бюлетенів – 115 752.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: