fbpx

Мер Марцінків – це більш відкрита для громадського контролю система, – Головенський

Політика 15:36, 16.11, 2015

На прохання КУРСу франківські політики, громадські діячі й експерти спрогнозували, яким мером буде Руслан Марцінків, чого від нього можна, а чого не варто сподіватися громаді, а також запропонували поради новообраному голові міста.

Голова Івано-Франківської міської організації "УКРОПу" Олег Головенський переконаний, що хто б зараз не став мером, гіршим за попереднього вже не буде. Новообраного міського голову "свободівця" Руслана Марцінківа політик вважає відкритішим для контролю з боку громади, а отже, й безпечнішим, ніж його опонент в другому турі кандидат від БПП "Солідарність" Ігор Насалик.

"Я не люблю монополій у владі в умовах сучасної етики (чи швидше її відсутності). Монополія "Насалик-більшість в міськраді-силовики-партія влади-президентська вертикаль" – це була б невразлива до громадського контролю і контролю правоохоронної системи монополька. І прямий шлях до узурпації на місцевому рівні. Тому мер Марцінків, політична сила якого не має абсолютної більшості,  це більш відкрита для контролю система.

Щодо складу майбутнього міськвиконкому  наразі оцінювати складно, яким він буде, яка буде його якість, професійність і які мотивації домінуватимуть. Завжди хочеться вірити в краще, але реалії, як правило, приземлюють. Щодо Марцінківа зараз є багато оцінок за якимись зовнішніми ознаками. Але я б не поспішав з оцінками. Вибори продемонстрували його вміння працювати системно і багато. Щодо порад – важлива команда, її якість, програмність і системність в роботі, вміння сприймати сучасні методи роботи і тенденції розвитку міст, відкритість до громади і до зовнішнього світу.

Метою мера мало б стати максимальне делегування повноважень команді аж до ситуації, коли мер стає непомітним і, здавалось би, непотрібним в самоорганізованій системі",  підсумував Головенський. 

Як повідомляв КУРС, міська ТВК оголосила результати другого туру виборів міського голови Івано-Франківська. Руслан Марцінків отримав 37 714 голосів, Ігор Насалик – 29 077. Всього проголосували – 68 790, не використаних бюлетенів – 115 752. 

.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: