fbpx

Міністр культури вважає, що на Прикарпатті найкраще дбають про культурну спадщину

Культура 12:01, 02.07, 2016

Міністр культури України Євген Нищук з начальником управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської ОДА Володимиром Федораком обговорили популяризацію пам'яток та культурних цінностей, які мають стати більш привабливими для відвідування і сприятимуть економічному та культурному розвитку держави.

За словами Володимира Федорака, в Івано-Франківській області, окрім багатої культурної спадщини, нині є кілька об’єктів, які мають всесвітнє культурне та історичне значення, з інфраструктурою, яка активно розвивається. Серед них – Церква Святого Духа в Рогатині (1598 р.) та Церква Різдва Пресвятої Богородиці в селі Нижній Вербіж (1756 р.), які разом з іншими дерев’яними церквами Карпатського регіону були включені у список світової спадщини ЮНЕСКО, повідомила прес-служба Міністерства культури.

Євген Нищук високо оцінив роботу, що проводиться в регіоні, та свою чергу запропонував на базі Івано-Франківської області провести семінар для фахівців у сфері культурної спадщини Західного регіону, щоб показати передовий досвід, який зараз вже є в Україні.

"Я сподіваюсь, що вже в жовтні цього року Міністерство культури разом з фахівцями Івано-Франківщини зможе провести цей науковий форум, враховуючи напрацьований досвід з польськими колегами з науково-дослідних інституцій. Місцем проведення цього семінару, як приклад, може стати місто Рогатин, на базі якого є можливість показати процес реставрації та консервації об’єкта культурної спадщини та досвід його використання як пам’ятки світового рівня", – сказав Міністр культури.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: