fbpx

Милосердний Франківськ: для дітей та молоді з інвалідністю зібрали понад 45 тисяч гривень. ФОТО

Суспільство 22:53, 19.10, 2016

Вже вчетверте громада Івано-Франківська долучилась до фінансової підтримки роботи благодійного фонду "Карітас Івано-Франківськ УГКЦ" із дітьми та молоддю з особливими потребами.

В рамках акції "Майбутнє доброї справи в твоїх руках", яка відбулась у день Покрови Пресвятої Богородиці, на дев’яти  парафіях було зібрано 45 544,60 грн благодійних пожертв.

Карітас висловлює велику подяку парохам місцевих  парафій УГКЦ, які підтримали заклик правлячого митрополита Івано-Франківського Владики Володимира про необхідність служити людям з інвалідністю, бути милосердними, а особливо у рік Божого милосердя. На кожній парафії були організовані виставки-ярмарки виробів, які виготовили своїми руками діти та молодь з особливими потребами, які відвідують Центр дозвілля та соціальної адаптації, що діє в Карітасі з 2008 року. В кожний виріб вкладена частка серця кожного підопічного Карітасу, які працюють у творчих майстернях, виготовляють вироби з бісеру, паперу, дерева, полімерної глини, вишивають, вирощують квіти.

Проведення благодійної акції – це не тільки фінансова підтримка роботи. Це також  акцентування уваги громади на потребі подолання ізольованості людей з інвалідністю, представлення їхніх творчих здобутків.  Зібрані кошти будуть використані для продовження  реалізації заходів з їхньої соціальної інтеграції, для забезпечення підопічних харчуванням, закупки матеріалів для роботи у майстернях, оплати за комунальні послуги.

Підтримка людей з інвалідністю в рамках благодійної акції "Майбутнє доброї справи в твоїх руках" дає можливість людям з особливими потребами відчувати себе повноправними членами нашої громади. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: