fbpx

На березі Дністра оселився карпатський Робінзон. ВІДЕО

Суспільство 12:58, 04.05, 2017

Карпатський Робінзон залишив родичів, не бачить матір, а замість спілкування з власною сім'єю обрав єднання з природою та оселився неподалік села Нижнів Тлумацького району.

Чоловік називає себе Армандо, хоча за паспортом він Андрій. На березі Дністра, подалі від людей, він оселився торік. Разом з ним його П’ятниця – кіт Маркіз, йдеться в сюжеті "Надзвичайних новин".

Армандо начебто народився у Португалії, а після розлучення батьків переїхав до України. Спершу пробував жити у міських реаліях та, коли втратив роботу на одному з місцевих підприємств і не мав за що винаймати  житло, зібрався і пішов у гори.

Свою хатину Армандо зробив самотужки. Там є сауна і спальня. На стіні будинку величезне глиняне серце, теж зліплене власноруч.

"Це перше моє ім’я у Португалії – Денис",  пояснює Армандо напис на глиняному серці.

Із грошима в Армандо сутужно, влітку рятує власна городина, а так виживає завдяки небайдужим людям та сусідам. Кажуть сусіди, що помагає косити, садити городи.

"Він ні вкрав, ні злого нічого не зробив", – запевняє сусід Василь.

Але так було не завжди, кажуть у сільраді. Дивака, який оселився неподалік Нижнева, відразу люди сприйняли в штики. Лише згодом прийняли як свого.

"Він у нас живе з 4 квітня 2016 року. Тобто уже рік. З того часу жоден житель не приходив скаржитися, що він комусь чи погрожує, чи які створює труднощі. Він просто собі проживає",  каже Леся Ковалюк, сільський голова Нижнева.

А от повертатися до цивілізації Андрій-Армандо більше не планує. Єдине, про що мріє, якось знов потрапити до Португалії.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: