fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Культура
  • Літературний фестиваль "Софія" у Франківську відкриє Володимир Лис, автор легендарного роману "Століття Якова"

Літературний фестиваль "Софія" у Франківську відкриє Володимир Лис, автор легендарного роману "Століття Якова"

Культура 16:50, 10.05, 2017

11-12 травня в Івано-Франківську пройде другий фестиваль історичної літератури "Софія".

Торік в Івано-Франківську стартував перший в Україні фестиваль історичної літератури "Софія". Завтра розпочнеться другий.

Фестиваль відкриється 11 травня о 12:00 в Прикарпатському університеті ім. В. Стефаника. Розпочне його зустріч з автором роману "Століття Якова" Володимиром Лисом. Аудиторія 25 у ПНУ.

Нагадаємо, восени минулого року у світ вийшов короткий український серіал "Століття Якова" за однойменною книгою Володимира Лиса, виробництва "1+1 Продакшн". У картині головну роль Якова прожив франківець Роман Луцький – український актор театру та кіно.

Цього ж дня увечері, о 18.00, у франківській книгарні "Є" відбудеться зустріч з літературним подружжям – Володимиром Лисом і Надією Гуменюк.

"В Івано-Франківську вдруге відбудеться фестиваль історичної прози "Софія", завдяки волі та бажанню горстки людей, зокрема мера Руслана Марцінківа, видавця і письменника Василя Карп'юка та громадського діяча Кравчука Ігоря.

Також дякую за підтримку фестивалю ректору Прикарпатського університету Ігорю Цепенді та літературному критику, голові обласної письменницької спілки Євгену Барану, – повідомив у соцмережі учасник оргкомітету фестивалю, прикарпатський письменник Степан Процюк. – Напевно, вже нема такого українського читача, який не читав би твори Володимира Лиса. Тонкість художнього світу Надії Гуменюк теж здобуває щораз більше шанувальників. Також протягом цих двох днів буде багато інших здибанок із різними авторами, про що вказано в афішах фестивалю. 

Сердечно запрошую вас, друзі, відвідати наші зустрічі із письменниками, щоб доторкнутися до глибин і пластів національного життя, зафіксованого у їхніх книгах. Разом ми будемо сильнішими".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: