fbpx

На Прикарпатті цьогоріч уже посадили 105 гектарів нових лісів

Суспільство 16:44, 23.03, 2017

З 21 березня на Прикарпатті триває всеукраїнська акція "Майбутнє лісу – у твоїх руках". У рівнинних лісгоспах області лісівники уже посадили 105 га нових лісів.

Загалом лісокультурну кампанію планується провести в стислі терміни, оскільки останній місяць весни за прогнозами буде спекотним, інформує прес-служба Івано-Франківської ОДА.
 

Загалом планується висадити 3,9 мільйони сіянців основних ялиці білої, модрини європейської, дуба звичайного, бука лісового, клена, явора, липи та інших.

Для цього в облаті працюють 160 лісових розсадників, де було вирощено понад 4 млн сіянців та ще 6 млн знаходяться на дорощуванні.

У лісових розсадниках заготовлено 3742 кг насіння лісових порід, з яких 1806 кг насіння шпилькових порід. Для потреб озеленення населених пунктів вирощено 140 тисяч саджанців декоративних деревних та чагарникових порід 130 видів та форм.

Долучитися до створення лісових насаджень можуть усі охочі.

Як повідомляв КУРС, 21 березня  в селі Микитинці Косівського району до Дня захисту лісів посадили 2 тисячі саджанців ялиці білої та 400 саджанців дуба звичайного.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: