fbpx

На Прикарпатті виявили незаконну рубку лісу в заповідній території

Суспільство 17:41, 01.06, 2016

Державна екологічна інспекція в Івано-Франківській області в травні 2016 року провела 2 перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства на території національного природного парку "Гуцульщина".

За результатами перевірки за незаконну рубку 145,95 м³ деревини нараховано 413 432 гривень завданої довкіллю шкоди.

На території ДП "Кутське ЛГ", землі якого входять до складу НПП "Гуцульщина" без вилучення, за незаконну рубку 150,58 м³ деревини нараховано 487 718 грн завданої довкіллю шкоди.

Матеріали зазначених перевірок направлено до правоохоронних органів.

У 2015 році за результатами декількох перевірок, проведених Держекоінспекцією на території НПП "Гуцульщина", за виявлені порушення нараховано 326 375 грн завданої довкіллю шкоди. Кутському лісгоспу у 2015 році нараховано 1 008 807 грн шкоди за незаконну рубку 263,24 м³ деревини.

Як повідомляв КУРС, міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака вразили незаконні рубки на території НПП "Гуцульщина".

Нагадаємо, у березні громадськість Косівщини протестувала проти наміру Мінекології без конкурсу перепризначити на посаду директора НПП "Гуцульщина" Василя Пророчука. Представники громади пікетували Мінприроди й домоглися рішення про оголошення відкритого конкурсу. КУРС також повідомляв, що працівники НПП "Гуцульщина" погрожували розправою активістам та журналістам, які знімали відеосюжет про порушення в парку.  

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: