fbpx

Міністра екології вразили незаконні рубки у НПП "Гуцульщина"

Суспільство 20:22, 04.05, 2016

Міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака вразили незаконні рубки на території НПП "Гуцульщина". Фото варварських вирубок міністр виставив у Фейсбуці.

"Сьогодні відвідав Національний природний парк "Гуцульщина" в Івано-Франківській області. Поспілкувався із працівниками парку та природознавцями області, ознайомився із станом природних екосистем найбільшого природного парку Українських Карпат", – написав Семерак.

Міністр стверджує, що за власною ініціативою оглянув проблемні території незаконних рубок лісів.

"Масштаби побаченого мене вразили. Це – суцільні незаконні вирубки, здійснені без відповідних лімітів. Це – зламані кілометрові смуги дерев, пеньки, лисі схили парку, незаконно встановлені мисливські лісові земельні ділянки, захоплені лісові земельні ділянки, здані у приватне користування з порушенням норм законодавства. Враховуючи побачене та беручи до уваги ігнорування численних рішень ряду міністерських комісій Екологічною інспекцією в Івано-Франківській області, дав доручення негайно розглянути доцільність перебування на посаді начальника Державної екологічної інспекції в Івано-Франківській області Стефурака І. Я.",  – написав Остап Семерак.

Крім того, він обіцяв, що на найближчому засіданні Уряду порушить питання щодо оголошення суворої догани голові Держекоінспекції Андрію Заїці "за самоусунення від контролю за виконанням службових обов’язків та ганебне ставлення до лісового багатства України".

Як повідомляв КУРС, громадськість Косівщини сьогодні кілька годин домагалася зустрічі з міністром. Для цього пікетувальники перекрили виїзди з Косова. Наздогнали міністра в селі Химчин. Люди вимагають відсторонення багаторічного директора НПП "Гуцульщина" Василя Пророчука, якого обгрунтованого звинувачують в масштабних незаконних рубках лісу на території парку. Остап Семерак пообіцяв поспілкуватися з громадою на завершення поїздки. 

Нагадаємо, у березні громадськість Косівщини протестувала проти наміру Мінекології без конкурсу перепризначити на посаду директора НПП "Гуцульщина" Василя Пророчука. Представники громади пікетували Мінприроди й домоглися рішення про оголошення відкритого конкурсу. КУРС також повідомляв, що працівники НПП "Гуцульщина" погрожували розправою активістам та журналістам, які знімали відеосюжет про порушення в парку.  

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: