fbpx

На вечорницях у Надвірній наліпили більш як 15 тисяч вареників для бійців АТО. ФОТО

Суспільство 16:42, 14.12, 2016

"Вечорниці для фронту", під час яких бійцям АТО готують смачні страви домашньої кухні, ліплять вареники, більш як п'ятнадцять разів проводили на Надвірнянщині, в Косові, Бурштині, Тлумачі. "Благодійний вареник" переходить від села до села, від міста до міста, і вчора цю естафету перейняла Надвірна.

У вівторок, 13 грудня, у Надвірнянській ЗОШ №3 відбулась благодійна акція "Вечорниці для фронту", які організували Надвірнянське районне об’єднання воїнів АТО, волонтерський благодійний фонд "Свобода. Гідність. Перемога", за сприяння голови районної ради Івана Гурмака, міського голови Зіновія Андрійовича та Надвірнянської РО ВО "Свобода". До акції долучились гості з Городенки, Коломиї, Тлумача, Івано-Франківська, духовенство, учасники АТО, Прикарпатський військово-спортивний ліцей, Надвірнянський районний центр дитячої творчості, Надвірнянський коледж НТУ, "Союз українок", колективи та учні шкіл Надвірної, Пньова, Переросля, Назавизова, художні колективи с. Гвізд, працівники Надвірнянської міської ради, комунальних служб, дитячих навчальних закладів м. Надвірна, християнські та громадські організації, приватні підприємці та небайдужі мешканці Надвірної, інформує прес-служба Надвірнянської міськради.

Благодійна акція розпочалась зі спільної молитви, отець Юрій Зеленчук, отець Іван Гедзик, протоієрей Любомир Траско та капелан Василь Довганюк поблагословили присутніх, і всі активно розпочали з любов’ю і щирою подякою ліпити вареники для наших бійців. Одночасно вихованці Центру дитячої творчості та учні шкіл виконували давні українські та патріотичні пісні.

У своєму виступі міський голова Зіновій Андрійович подякував усім, хто долучився до заходу та підтримав наших бійців на сході України. Зазначив, що завдяки таким акціям наші побратими мають змогу отримати часточку рідного дому, відчути тепло домашнього вогнища, нашу подяку за їхні героїчні подвиги, а в молодого покоління виховується патріотизм та плекається любов до рідного краю, відроджуються українські звичаї і традиції.

Щирі слова вдячності висловила дружина загиблого Героя Небесної Сотні Сергія Дідича – Галина Дідич. Організаторам та найактивнішим учасникам таких благодійних акцій вручено подяки. Також під час заходу присутні мали змогу ознайомитися з виставкою військової атрибутики.

Надвірна встановила нові рекорди: спільними зусиллями було наліплено 15 600 вареників, які разом з продуктами харчування і консерваціями, у зборі яких допомогли підприємці та небайдужі мешканці, днями волонтери доправлять нашим бійцям на передову.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: