fbpx

На Верховинщині спеціальна комісія моніторить ціни на ринках

Суспільство 12:55, 25.02, 2015

У Верховинському районі створили спеціальну комісію, яка почала проводити моніторинг ринків щодо ціноутворення на товари.

На пропозицію голови РДА Ярослава Скуматчука, 21 лютого промоніторити ціни на продовольчому ринку відгукнулися представники правоохоронних структур, податкової інспекції, ЗМІ, а от жоден очільник громадських організацій на цю ініціативу не відгукнувся і до комісії не приєднався, інформує КУРС із посиланням на Вісті Верховини.

Спочатку члени комісії пройшлися ринком зранку як звичайні покупці. І зафіксували, що ціна одного мішка борошна вищого ґатунку вартувала до 450 грн. Коли проходили в складі комісії, найвища ціна стала вже 380 грн. 

Коли ретельно перевірили продавців, жоден із них не зміг надати сертифікат на товар. У кращому випадку була накладна, але не вказані закупівельні ціни тощо.

Наприклад, представник фірми "Альбінос" із Коломиї взагалі не зміг надати жодної накладної на свою продукцію. У той час борошно цієї фірми "розходиться" у Верховині "на ура" за ціною явно необґрунтованою та завищеною.

Як зазначив Ярослав Скуматчук, без відповідних документів мішок можна наповнити іншими інгредієнтами, а видавати за фірмовий бренд.

При купівлі продукції у виробника підприємцю зобов’язані видати сертифікат і накладні. Без цих документів ніхто не має права торгувати на ринку чи в магазині. Кожен споживач має право вимагати у продавця сертифікат на відповідну продукцію.

Продавці одразу налаштувалися проти комісії негативно. Дехто почав нарікати на дороге пальне, інший – на здорожчання ліків. Хто схвально відгукнувся щодо ідеї щосуботи моніторити ціни – це покупці, бо за присутності комісії можна було купити продукцію на 20-30% дешевше. Тому просили частіше відвідувати ринок і перебувати там якомога довше.

Зважаючи на прохання громадян, голова РДА вирішив узяти на особистий контроль ціни на продовольчі товари, а комісія з представників відповідних служб постійно проводитиме моніторинг цін.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: