fbpx

Народний депутат готовий взяти Міхальця на поруки. ФОТО

Суспільство 11:22, 28.10, 2016

Сьогодні Івано-Франківський міський суд розглядає подання прокуратури про обрання запобіжного заходу начальнику патрульної поліції Івано-Франківська Дмитру Міхальцю, який обвинувачується у перевищенні службових повноважень.

Підтримати Дмитра Міхальця прийшли активісти, журналісти і народний депутат Віктор Шевченко, який подав клопотання про взяття обвинуваченого на поруки. 

Прокурор Богдан Бурак подав клопотання, в якому просить застосувати запобіжний захід у виді застави розміром 80 мінімальних зарплат та заперечив проти задоволення клопотання нардепа.

"Зараз сторона захисту буде стверджувати, що Міхалець має постійне місце роботи, проживання, у нього є дружина і він нікуди не виїжджатиме. Я особисто був присутній при врученні йому підозри, він її отримав, і він доповів керівництву, і тоді керівництво відправило одразу його у відрядження. Такими діями департаментом патрульної поліції здійснюється перешкоджання досудовим розслідуванням. Запобіжний захід треба обрати з метою виконання підозрюваним покладених на нього обов’язків. У мене немає впевненості, що завтра департамент патрульної поліції не видасть наказ про відправлення Міхальця у довгострокове відрядження. Тому необхідність обрання запобіжного заходу об’єктивно існує", – виголосив прокурор.

Адвокат поліцейського Ігор Кукушкін вважає обрання запобіжного заходу необґрунтованим.

"Під час обшуку у мого підзахисного було вилучено копії документів. І так, у нього є американська віза. Літак до США полетів сьогодні о 10.10, якщо б він збирався втекти, то уже б полетів",  запевнив Кукушкін.

Він зазначив, що розмір піврічної зарплати Міхальця ледве дотягує до однієї третини розміру затребуваної прокуратурою застави. Майна Міхалець теж не має, а його дружина вагітна і не працює. Тому захисник просив суд, якщо і обирати запобіжний захід, то зменшити заставу до 20 мінімальних зарплат. Але, на думку захисника, обвинуваченого слід випустити на поруки нардепа.

Обвинувачений Дмитро Міхалець теж просив суд не задовольняти клопотання прокурора, оскільки у Франківську знімає квартиру, має малий дохід, а його дружина чекає дитину.

Народний депутат Віктор Шевченко пояснив, чому готовий взяти на поруки Міхальця.

"Всім відомий рівень довіри суспільства до патрульних. Відповідно, і до самого Дмитра Міхальця. Я знаю особисто пана Міхальця, можу гарантувати його чесність і відповідальність. Я вважаю, що є дуже велика увага громади до цього процесу. Зараз ми обираємо запобіжний захід не лише для керівника патрульної поліції, а й для всієї патрульної поліції. Ми зараз можемо дати ляпаса патрульній поліції, а вони мають найбільшу підтримку у суспільстві. Крім того, я, як народний депутат, якому довіряє громада, так само готовий взяти на поруки пана Міхальця",  відзначив нардеп.

Суд винесе ухвалу на півгодини.

Нагадаємо, 26 жовтня голова патрульної поліції Івано-Франківська Дмитро Міхалець отримав оголошення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ст. 365 ч. 2 – перевищення влади або службових повноважень.

КУРС писав, що учасник АТО, боєць батальйону спецпризначення "Івано-Франківськ" Іван Чайковський звинуватив начальника патрульної поліції Дмитра Міхальця у побитті та дав свідчення в прокуратурі Івано-Франківська.

Начальник патрульної поліції заперечив побиття ветерана.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: