fbpx

Обласна Держпродспоживслужба виявила серйозні порушення на базі, де масово отруїлися туристи

Стиль життя 11:32, 26.07, 2017

Відпочинковий заклад "Сяйво Карпат" в селі Красноїлля Верховинського району, де отруїлося 36 туристів, не зареєстрований як оператор з надання послуг громадського харчування та не має документів на походження продуктів.

Про це КУРСу повідомив начальник ГУ Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Роман Гурський.

Нагадаємо, вчора з підозрами на отруєння госпіталізовано 13 потерпілих, з них 11 іноземців, які перебували у відпочинковому закладі "Сяйво Карпат" в селі Красноїлля Верховинського району. У поліції ще до результатів аналізів чомусь поспішили повідомити, що туристи отруїлися власними продуктами. Вчора станом на 18.00 до Верховинської ЦРЛ з харчовим отруєнням поступило вже 34 особи. З них 14 громадян Німеччини, 11 – Польщі та 9 українців.

Як повідомив КУРСу Роман Гурський, на сьогодні є 36 хворих, з них – 30 дітей. Однак стан хворих після того, як медики провели дезінтоксикацію, покращився.

Вчора робоча група Держпродспоживслужби працювала у закладі, де отруїлися туристи, до 21.00 години.

"Було проведено епідеміологічне розслідування, про що складений відповідний акт. Встановлено, що це підприємство було не зареєстроване як оператор, який надає послуги з харчування. Багато є недоліків у самій організації харчування. Це і відсутність документів на походження продуктів, і відсутність санітарних книжок, і недостатній санітарний стан на кухні, – розповів Роман Гурський.  Відібрані на дослідження відповідні змиви, продукти харчування, опитані хворі. Буде складений протокол на власника, та після одержання результатів досліджень це все буде узагальнено і направлено в Національну поліцію для розслідування кримінальної справи".

До слова, сьогодні у секторі комунікації ГУ Нацполіції в області повідомили, що група осіб, яка отруїлася ввечері 24 липня, привезла власну електробутербродницю та приготувала в ній пиріг із привезених із собою продуктів.

"Електроприлад та залишки продуктів харчування вилучено. Стан потерпілих стабільний",  йдеться у повідомленні.

Однак у Держпродспоживслужбі з такою версією поліції не погоджуються.

"Мене не цікавить, хто що вилучав, я дію в межах повноважень. Ви питайте поліцію, нащо їм та бутербродниця. Я не підтримую ті версії, які озвучують колеги з Національної поліції, з ДСНС. Я маю чітко визначені свої посадові обов’язки і не можу коментувати, хто що повилучав. А то у нас всі щось розслідують, всі щось вилучають, а як спитати, нащо їм це потрібно, то відповісти не можуть",  відзначає Гурський.

Як писав КУРС, відпочинковий заклад "Сяйво Карпат", де масово отруїлися туристи, належить родині голови Верховинської районної ради Івана Шкіндюка.

Нагадаємо, що Шкіндюк наприкінці травня минулого року розбив службову машину в ДТПЕкспертиза тоді підтвердила, що Шкіндюк був напідпитку  1,7 проміле алкоголю. Після ДТП Шкіндюк розповів місцевим журналістам, що покинув пити і почав писати вірші.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: