fbpx

Обласна влада зобов'язалась допомагати "Пласту"

Суспільство 12:55, 04.06, 2014

Сьогодні представники Івано-Франківської ОДА, обласної ради та Івано-Франківського осередку організації "Пласт" підписали тристоронню угоду про співпрацю.

Нещодавно на Прикарпатті відбувся круглий стіл між представниками влади і скаутами, а також кілька виїздів робочої групи до пластових осель, наслідком чого стало підписання договору про співпрацю. Метою угоди є розвиток пластового руху в області.

Голова Івано-Франківської ОДА Андрій Троценко покладає надії на співпрацю із "Пластом" у майбутньому:

"Пласт" – це та організація, якою ми можемо гордитися не лише на теренах області, а й по всій Україні… Цей договір про співпрацю – це конкретний практичний план спільних дій, які ми маємо зробити. І саме за цим договором ми звітуватимемося перед громадськістю, що ми зробили для пластового руху".

Голова обласної ради Василь Скрипничук висловив сподівання, що договір буде виконаний:

"Сподіваюся, що цей договір буде виконаний повною мірою. І зі сторони обласної влади він буде забезпечений матеріальними, фінансовими ресурсами і якщо треба – кадровими, щоб розвивати пластовий рух" .

У свою чергу, пластуни очікують підтримки влади у розвикту пластового руху в районах і фінансової допомоги в організації таборів. Обіцяють і далі виховувати молодь у національно-патріотичному дусі.

"Цей договір повинен допомогти у розвитку пластового руху в районах. "Пласт" у районах є, але зараз така ситуація, що багато пластунів, які підростають, їдуть вчитися до Івано-Франківська, Львова, Чернівців, і це заважає "Пласту". Очікуємо, що влада надасть допомогу в розвитку пластових осель і допоможе вирішити хоча б частково матеріальні питання",  розповідає старший пластун Микола Данилів.

В області діє дві великі пластові оселі: "Сокіл" в селі Гриньків (Рожнятівський р-н) і "Чота Крилатих" в селі Луквиця (Богородчанський р-н). Цьогоріч в Івано-Франківській області проводитиметься понад 15 пластових таборів. Це будуть як осередкові табори, так і всеукраїнські.

Обласне керівництво має намір цьогоріч долучитися до роботи пластових осель і побачити, як проходять вишкіл пластуни на власні очі, а не лише на папері.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: